Hlavní obsah

Neymar se po měsíci trefil, hattrickem zničil Celtic. Gól už jsem potřeboval, ulevil si Brazilec

Barcelona

V Celtic Parku se trápili a byli rádi za hubenou výhru 1:0, v odvetě na Camp Nou se ale barcelonský ofenzivní stroj rozjel naplno. Katalánský tým rozdrtil ve středečním utkání Ligy mistrů Celtic Glasgow 6:1 a do jarních vyřazovacích bojů postoupil ze skupiny H z prvního místa. Hrdinou večera se stal brazilský talent Neymar, který zatížil konto soupeře třemi brankami.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kanonýr Barcelony Neymar slaví hattrick v utkání Ligy mistrů proti Celtiku Glasgow.

Článek

Jednadvacetiletý forvard zářil po utkání štěstím. Aby ne, vždyť během základní skupiny Ligy mistrů se ani jednou za Barcelonu netrefil. Střelecký půst v milionářské soutěži ukončil až ve středu a to hodně rázně. Celtiku nasázel tři góly a zaznamenal svůj premiérový hattrick v barcelonském dresu.

„Jsem velmi spokojen, že se mi podařilo poprvé dát tři góly, a to v Lize mistrů. Ale to hlavní je, že celý tým zahrál dobře," řekl deníku Marca Neymar.

Potřeboval se už trefit, protože předtím měsíc neskóroval. Do zápasu s Celtikem měl na kontě jen pět přesných zásahů. Z toho čtyři v lize a jeden v Superpoháru.

„Nebyl jsem pod tlakem, ale potřeboval jsem už dát gól," přiznal Neymar, jehož představení bylo na výkonu Barcelony třešničkou na dortu. "Bylo důležité, že jsme se dokázali vzpamatovat ze dvou porážek (s Ajaxem a Bilbaem). Nyní musíme myslet na ligovou soutěž," poznamenal bývalý hráč Santosu, jenž se při absenci zdravotně indisponovaného Lionela Messiho posunul z levého křídla do středu útoku.

Martino: Byl to náš nejpovedenější zápas sezóny

Spokojeností hýřil po utkání kouč Gerardo Martíno, který považuje vysokou výhru nad skotským protivníkem za zlomový moment pro další průběh sezóny. „Předvedli jsme dobrou hru, snažili jsme se pořád tlačit dopředu. Byl to náš nejpovedenější zápas sezóny," pochvaloval si argentinský trenér, který vyzdvihl Neymarův výkon.

"První gól mu vrátil sebedůvěru a pak už předvedl veškeré svoje schopnosti. Sehrál velmi dobrý zápas," dodal Martino.

Reklama

Související témata: