Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci Petrohradu řádili ve Vídni. Raději zůstaňte doma, vzkázal jim kouč Spaletti

Vídeň

Trenér fotbalistů Petrohradu Luciano Spalletti ostře odsoudil fanoušky, jejichž výtržnosti při středečním zápase Ligy mistrů na hřišti Austrie Vídeň podle něho přispěly k vysoké prohře ruského týmu 1:4. Petrohrad však i přes porážku prošel s šesti body do další fáze, tak nízký bodový zisk ještě nikdy žádnému týmu k postupu nestačil.

Řádění fanoušků Petrohradu ve Vídni

 
Článek
Fotogalerie

Příznivci hostujícího týmu házeli v hledišti stadiónu Ernsta Happela světlice (viz. přiložené video) a makedonský rozhodčí Stavrev dokonce v prvním poločase musel zápas na několik minut přerušit poté, co hooligans hodili pyrotechniku do sousedního sektoru. "Delegát UEFA říkal, že by zápas ukončil, kdyby výtržnosti pokračovaly. Není to poprvé, co jsme se kvůli fanouškům dostali do takové situace," řekl čtyřiapadesátiletý kouč.

Loni byl předčasně ukončen zápas Petrohradu v ruské lize s Dynamem Moskva poté, co hozená světlice zasáhla brankáře soupeře. Duel byl kontumován v neprospěch Zenitu a klub měl na dva zápasy uzavřený stadión.

"Problémy v ochozech samozřejmě výkon našeho týmu ovlivnily," uvedl klub, který finančně zajišťuje ruský energetický gigant Gazprom, v oficiálním prohlášení s tím, že chce viníky vypátrat a zakázat jim přístup na zápasy.  "Pokud naši fanoušci chodí s tím, že budou něco ničit, ať raději zůstanou doma. Takoví jsou naši nepřátelé a v hledišti je nechceme," dodal Spalletti.

Podle informací mluvčí vídeňské policie Michaely Rossmannové bylo sedm nejagresivnějších rowdies zatčeno, šest osob utrpělo lehká zranění po zásahu policejních těžkooděnců, kteří k uklidnění situace použili i slzný plyn.

Petrohradu pomohla po vídeňském debaklu 1:4, k němuž gólem přispěl i záložník Austrie Tomáš Jun, k postupu s pouhými šesti body porážka Porta s nejlepším týmem skupiny G Atléticem Madrid. Ve skupině F naproti tomu nestačil Neapoli k postup ani dvojnásobný bodový zisk a na jaře ji čeká Evropský pohár.

Reklama

Související témata: