Hlavní obsah

Čech: Bayern bude těžší než Barcelona

PRAHA/LONDÝN

Pro brankáře Petra Čecha představuje mnichovský Bayern jistou formu fotbalového osudu. Jako devatenáctiletý benjamínek si na trávníku bavorského velkoklubu odbyl v dresu Sparty svůj debut v Lize mistrů a upoutal pozornost vychytanou nulou. Ve středu se jednička londýnské Chelsea postaví Bayernu do cesty znovu: v semifinále Ligy mistrů.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Na zápas z roku 2001 má Čech dobré vzpomínky. "Rád na to vzpomínám. Všichni čekali, že tam dostaneme rychtu a my tam i s trochou štěstí uhráli bezbrankovou remízu," vrátil se nedávno k svému prvnímu zápasu s Bayernem.

Teď ale myslí hlavně na středeční první čtvrtfinále, které Chelsea a Bayern sehrají v Londýně. A dvaadvacetiletý brankář očekává, že dvojutkání s mnichovským gigantem může být pro Chelsea těžší než nedávný osmifinálový střet se slavnou Barcelonou.

"Podle mě to bude ještě obtížnější. Bayern má lépe organizovanou obranu, která jen málokdy udělá chybu," uvedl Čech na vlastních internetových stránkách.

:. ANKETA
Jak skončí první semifinálové střetnutí Chelsea s Bayernem? Hlasujte v anketě na konci článku.

Kompaktní celek

Hledat ve hře Bayernu slabiny? Čech je na pochybách. "Současný Bayern je kompaktní tým. Hraje velmi dobře jak v obraně, tak v útoku. Je to disciplinovaný a takticky vyspělý soupeř," vypočítal kvality soupeře Čech.

Gólové hody z dvojutkání s Barcelonou, ve kterém padlo hned devět gólů, se ve čtvrtfinále s Bayernem podle plzeňského rodáka opakovat nebudou. "A o to důležitější budou v této fázi soutěže výkony brankářů," uvažoval Čech.

Ten se poprvé od svého prvního vystoupení v Lize mistrů na hřišti v přímém souboji utká s německým fenoménem Oliverem Kahnem. Generační souboj brankářů bude podtitulem utkání dvou světových velkoklubů, které se zatím v soutěžním utkání nikdy nestřetly.

Čech si ale prý tíhu okamžiku nijak nepřipouští. I když ve středu půjde o hodně. "Nervózní z toho nejsem, na podobný tlak jsem v Chelsea zvyklý," vysvětlil Čech.

Reklama

Související témata: