Hlavní obsah

Liverpool srazila chyba brankáře i ve čtvrtfinále proti Juventusu

PRAHA

Liverpoolští fotbalisté si po prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů užívají vítězství nad Juventusem, přesto po úterním večeru cítí jisté rozpaky. Do turínské odvety mohli jít příští týden s dvoubrankovým náskokem, ale místo toho budou v Itálii hájit jen těsnou výhru 2:1. Liverpool totiž znovu doplatil na zaváhání brankáře, po kterém Fabio Cannavaro zachoval svému týmu naději.

Foto: leedsunited.com

Scott Carson

Článek

"V druhém zápase to budeme mít těžké, ale musíme si uvědomit, že remíza se tam bude rovnat našemu vítězství. Zatímco Juventus nezachrání nic jiného než výhra," řekl liverpoolský trenér Rafael Benítez. "Musíme si pořád věřit a hrát tak dobře jako v úterý."

Kdo postoupí do semifinále LM?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Tým z Anfield Road se na brankáře v klíčových okamžicích zápasů poslední dobou spolehnout nemůže. Polák Jerzy Dudek pustil laciný gól v osmifinále proti Leverkusenu a nyní si slabou chvíli vybral i jeho devatenáctiletý náhradník Scott Carson. Toho v 63. minutě zaskočila nepříliš prudká hlavička stopera Cannavara, která prošla mezi jeho rukama až do sítě.

"V tu chvíli jsem nemyslel na to, že to byla chyba. Ale pak jsem to viděl v televizi a samozřejmě jsem si uvědomil, že jsem mohl zakročit lépe," prohlásil Carson, který do Liverpoolu přišel v lednu z Leedsu a v úterý chytal svůj první zápas v Lize mistrů.

"Po zápase jsem mluvil s naším trenérem brankářů. Říkal mi, ať na to zapomenu. V příštím zápase už prostě nemůžu myslet na to, že jsem teď udělal chybu," uvedl anglický reprezentant do 21 let. Carsona nehodlal předčasně odepsat ani kouč Benítez. "Bylo to pro něj těžké. Míč před ním skočil ve složité pozici," omlouval Benítez gólmanovo zaváhání, které může být pro Liverpool osudné.

Juventus inkasoval stejně gólů jako za osm utkání předtím

Tým Milana Baroše a Vladimíra Šmicra před vzájemným utkáním experti i fanoušci stavěli do role outsidera, ale "Reds" se takovým prognózám mocně vzepřeli. Po 25 minutách domácí vedli už 2:0, stejný počet gólů přitom Juventus inkasoval dohromady ve všech osmi předchozích zápasech letošního ročníku LM. "Liverpool měl start opravdu famózní. Ale my jsme se v druhém poločase zlepšili a teď jsme zpátky ve hře," řekl gólman Gianluigi Buffon.

Hosté, v jejichž sestavě se po šesti týdnech objevil i uzdravený český záložník Pavel Nedvěd, měli nahnáno. "V první půli to nebyla naše opravdová hra. S výkonem po změně stran jsem byl už mnohem spokojenější, byli jsme mnohem agresivnější a nutili obránce k chybám," pochvaloval si trenér Fabio Capello. "Ale kdyby ten zápas skončil naší dvoubrankovou porážkou, měli bychom to v odvetě už hodně těžké," připustil.

V druhém úterním utkání se fotbalisté Lyonu těšili, jak na domácí půdě v souboji s Eindhovenem zadělají na postup do semifinále. Ovšem remíza 1:1 posouvá k elitní čtyřce spíš nizozemského šampiona.

Trenér Lyonu byl zklamaný

"Jsem trochu zklamaný, ale ne nijak omráčený. Teď jsou ve výhodě oni, ale pořád věřím, že to v odvetě ještě můžeme otočit," řekl domácí trenér Paul Le Guen. "Ale je to škoda. Místo toho, abychom zvýšili na 2:0, dostaneme chvíli před koncem vyrovnávací gól," litoval Le Guen vyrovnání Nizozemce Cocuho.

Lyon, který třikrát za sebou vyhrál francouzskou ligu, se letos chlubí primátem nejlépe útočícího týmu v Lize mistrů. Na domácí půdě nasázel třeba pět gólů pražské Spartě, v osmifinále potupnými sedmi trefami vyprovodil německého šampiona z Brém. Ale Eindhoven v úterý dokázal lyonský tlak přestát až na jednu výjimku bez úhony.

"Ano, uhráli jsme dobrý výsledek, ale tohle je pořád jen první krůček k semifinále. Moc dobře víme, jak nebezpečný je soupeř venku," připomněl trenér Guus Hiddink bilanci Lyonu na hřišti soupeřů. Olympique letos prohrál jen v Manchesteru, jinak si přivezl výhry z Prahy, Istanbulu i Brém.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal