Hlavní obsah

Mourinho zřejmě koučoval Chelsea po telefonu

PRAHA

Ani po čtvrtfinálovém utkání Chelsea s Bayernem Mnichov neušel pozornosti trenér londýnského celku José Mourinho. Portugalský kouč sice na lavičce Chelsea chyběl kvůli trestu UEFA, a přestože sledoval zápas doma v televizi, zcela nepřítomen nebyl. Podle všeho totiž udílel příkazy na dálku přes kondičního trenéra Ruie Faríu.

Článek

Odpověď na otázku, jak Mourinho naloží s nucenou absencí, tak zřejmě nebyla až tak složitá. Pokud se ale spekulace prokáží, čekají dvaačtyřicetiletého trenéra opět tvrdé sankce. Evropská fotbalová asociace mu totiž zakázala podílet se jakýmkoliv způsobem na řízení svého týmu.

Britský deník The Sun si povšiml, že téměř hlavní slovo na lavičce měl kondiční trenér Faría. Ačkoliv panovalo v Londýně ve středu večer příjemně teplé počasí, nesundal Faría během zápasu z hlavy vlněnou čepici, což nahrává spekulaci, že pod pokrývkou bylo ukryto naslouchátko.

Faría byl prý opakovaně spatřen, jak si tiskne ucho a s téměř nepřítomným pohledem o něčem přemýšlí. Poté pokaždé následoval rozhovor s asistentem Clarkem. Živé komunikace si povšiml i čtvrtý rozhodčí Pieter Vink, jehož televizní kamery zachytily, jak se o přestávce baví s Clarkem a prstem ukazuje na Faríu.

Vedení UEFA ve čtvrtek dopoledne uvedlo, že disciplinární řízení kvůli událostem ze středečního utkání s Mourinhem nezahájí. O jeho údajné komunikaci se členy realizačního týmu prý nemá žádné důkazy. "Mohu potvrdit, že UEFA nemá zprávy o jakýchkoliv událostech, které se měly během utkání stát," uvedl v prohlášení šéf mediálního oddělení UEFA Frits Ahlström.

Představitelé Chelsea nařčení popírají, ale o věci se nechtěli moc bavit. Mluvčí klubu na otázku týkající se Mourinhových rad během zápasu odmítl odpovědět. Týmu prý na lavičce chyběl. "Bylo to bez něj těžké. Na druhou stranu nás celý týden na zápas připravoval, takže jsme byli trochu klidnější," vyložil brazilský asistent Baltemar Brito, jenž vedl tým společně s Clarkem.

Hrdina Lampard

Hrdinou zápasu se stal záložník Frank Lampard. V předešlých šesti zápasech se trefil pouze jednou, ve středu napnul síť dvakrát za deset minut. "Mám strašnou radost. Vždyť to bylo 1:1. Navíc jsem oba góly vstřelil levačkou, což mě těší ještě víc," prohlásil Lampard. Za vyřešený ale dvojzápas nepovažuje. "Viděli jsme, co Bayern doma provedl s Arsenalem," připomněl Lampard tři branky v síti anglického mistra.

Kouč Bayernu Felix Magath řekl, že největší starosti nedělal jeho týmu Lampard, ale Drogba. "Nemohli jsme ho dostat pod kontrolu. Jindy jsme ale vzadu silní a myslím, že se to nebude opakovat. Jestli se nám vrátí Makaay, Pizarro a Demichelis, postoupíme," prorokoval Magath.

Lampardovi i celé Chelsea zkazil náladu gól v poslední minutě, který vstřelil z penalty Ballack. "Carvalho se jej možná lehce dotkl, ale on si pro penaltu evidentně šel. Nevadí, my můžeme dát gól kdekoli," přemítal záložník.

Reklama

Související témata: