Hlavní obsah

Inter prokletí utkání s AC nezlomil

PRAHA

Osudem Interu Milán v této sezóně je jeho městský rival AC. Inter prohrál z 38 zápasů jen dva a pokaždé se svým úhlavním nepřítelem. Naposled 0:2 ve středu v úvodu čtvrtfinále Ligy mistrů. Inter neporazil AC už tři roky a jestli v odvetě bilanci nezmění, skončí v soutěži na štítu úspěšnějšího klubu z města podruhé během třech let.

Článek

Inter inkasoval oba středeční góly ze vzduchu po obdobných situacích. Skóre otevřel v nastavení první půle první střelou AC na branku Stam, který se dočkal premiérové trefy za klub, jehož barvy obléká od léta. Druhý přidal Ševčenko, pro nějž jsou branky běžnou věcí.

Tahle pro něj ale byla přece jen zvláštní, byla první po zlomenině lícní kosti, kvůli níž majitel Zlatého míče od poloviny února nehrál. "Je dobré, že dal gól právě hlavou. Je vidět, že je s ním všechno v pořádku," uvedl lodivod AC Milán Carlo Ancelotti. Ševčenko ukázal, že je mužem pro milánské derby: skóroval v něm už podvanácté.

Kouč poražených Roberto Mancini se nevzdával. "S tak dobrým týmem, jako je AC Milán, není ostuda prohrát. Ale o dva góly lepší nebyl. Až budeme mít Adriana, bude to jiné," doufal Mancini, jako by sázel na to, že na krajana Didu má brazilský kanonýr lepší recept než jeho spoluhráči, kteří jej ve středu nemohli překonat. V záloze AC bude v odvetě kvůli třetí žluté kartě chybět Gattuso.

Reklama