Hlavní obsah

Nedvěd a Baroš si to rozdají o semifinále

PRAHA

Hubený náskok přivezli fotbalisté Liverpoolu do Turína ke středeční odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů, v níž na každé straně bude i české zastoupení. Doma v Lize mistrů nezdolný Juventus sází na Pavla Nedvěda. Hosté, které z boje vyřadí i prohra 0:1, vyrukují na obranu Staré dámy" s největší pravděpodobností s Milanem Barošem. A možná i s Vladimírem Šmicrem.

Článek

Právě těsný výsledek 1:0 je specialitou italského klubu. Anglický klub navíc přiletěl do Turína bez kapitána Gerrarda, který si zranil třísla. Liverpool hrál na stadiónu Delle Alpi dvakrát, pokaždé prohrál a neskóroval. A to by se mu ve středu vzhledem k vítězství 2:1 v prvním utkání mohlo stát osudným. Milan Baroš byl přesvědčen, že nepříznivou bilanci se spoluhráči zlomí a postoupí. "Myslím, že gól dáme. V prvním zápase jsme neměli co ztratit a povedl se nám skvělý výsledek," řekl Baroš.

Český útočník měl v Lize mistrů díky tomu, že nemohl hrát z pohárů vyšachovaný Morientes, místo v sestavě takřka jisté. To se ale může brzy změnit, neboť Cissé už bude poprvé po zlomenině nohy ve středu na soupisce. Do týmu se vrací i záložník Xabi Alonso.

Snad také součástí taktického boje jsou zvěsti o tom, že Juventus se zařadil do seznamu uchazečů právě o Baroše. O jeho letním odchodu z Anglie se hovoří čím dál častěji, svůj zájem nedávno projevil i úřadující španělský mistr Valencie. Sám Baroš se k možnému přestupu nevyjadřuje a před odvetou dává najevo značnou sebedůvěru. "Myslím, že proti Juventusu můžeme dát gól," uvedl podle listu Daily Mail Baroš.

Nedvěd: Nesmíme zaspat první poločas

Juventus před vlastními fanoušky ještě za 390 minut utkání tohoto ročníku neinkasoval. Všechny tři domácí zápasy ve skupině (s Ajaxem, Bayernem i Maccabi Tel Aviv) vyhrál 1:0, minule Real Madrid porazil 2:0, přičemž druhý gól dal až v prodloužení. "Nezapomínejte ale, že my jsme jim dali dva góly, a Fiorentina o víkendu další tři," poukázal Benítez na nezvyklou propustnost obranu Staré dámy" v posledních dnech.

"První zápas nás naučil důležitou věc: Nesmíme už znovu zaspat první poločas," kul plány Nedvěd, který dál myslí na to, že v letošní sezóně konečně pozvedne nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů. Po nucené šestitýdenní pauze se chystá na třetí zápas po návratu.

Poprvé hrál minulý týden v Liverpoolu, pak v sobotu na hřišti Fiorentiny (3:3), kde si po souboji s bývalým spoluhráčem z reprezentace Ujfalušim pochroumal záda. "Ale nebylo to nic hrozného. Ve středu chci rozhodně hrát," nechal se slyšet Nedvěd. Vpředu bude Juventusu scházet zraněný Trezeguet, v obraně potrestaný Tacchinardi a také Zebina, místo nějž zaskočí veterán Montero, nebo Pessotto. Liverpoolští mají zraněných více.

Pořadatelé se obávají nepokojů v hledišti. Fanoušci Juventusu minulý týden opačnému táboru vyhrožovali odvetou za dvacet let starý masakr na Heyselově stadionu v Bruselu.

Středeční program (začátky ve 20.45 h): Juventus-FC Liverpool (ČT 2) - první zápas 1:2, Eindhoven-Lyon - 1:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články