Hlavní obsah

Petr Čech jel po postupu na dovolenou

PRAHA

Posezení v mnichovské restauraci se spoluhráči a po návratu do Londýna odjezd na krátkou dovolenou do Francie si mohl dopřát Petr Čech. Tři góly, které dostal v odvetě na mnichovském Olympijském stadiónu, ho nemusely strašit, přes prohru 2:3 se radoval z postupu. S Chelsea je v semifinále fotbalové Ligy mistrů.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

"Hlavní je postup, dostali jsme sice tři góly, ale ten poslední už byl výsledkem toho, že se blížil konec, trochu jsme pod dojmem toho ztratili koncentraci," líčil Čech při telemostu s novináři z vlaku na trati kdesi mezi Londýnem a Paříží.

Tři góly s výjimkou nedávné kvalifikace s Finy nedostal dlouhé měsíce. "Poprvé v téhle sezóně," připomínal, že se tak stalo naposledy, když ještě chytal za Rennes. Zápas začal pro Chelsea ideálně. Odolávala Bayernu a po půlhodině skórovala. "Když domácí srovnali, měli ještě dost času. Ale přestáli jsme návaly ve vápně. Gudjohnsen zachránil jednou na čáře. To bylo důležité," vracel se k momentu, kdy měl Bayern na dosah snížit manko v celkovém součtu na jedinou trefu.

Brankáři slavných jmen nezabránili v souboji gigantů přívalu 11 gólů. S Kahnem, mnichovským matadorem mezi tyčemi, pak mnoho slov neprohodil. "Po zápase většinou do řeči nikomu moc není. Jen jsme měnili dres."

Po utkání nezažil tradiční shon

Po utkání nezažil tradiční shon spojený s bleskovým návratem domů. Tým zůstával do středy. "Klub objednal restauraci blízko hotelu. Mohli jsme si dát, co jsme chtěli, jedinou podmínkou bylo, aby druhý den při odletu každý opět patřičně reprezentoval, zvládli jsme to na výbornou," tvrdil brankář. S večerkou si hráči z anglické ligy, o jejíchž některých aktérech kolují divoké zvěsti, nemuseli lámat hlavu. Čech vydržel do tří. "Dal jsem si k masu a salátu jedno pivo. Jinak ho nemusím, takže na mě to bylo až dost."

Do restaurace dorazil i kouč Mourinho, jemuž byl trestem zapovězen vstup na lavičku a opustil nakonec i hlediště. "Každý by chtěl autogram, neměl by tam klid," podotkl Čech.

Sotva se včera kolem poledne vrátil do Londýna, pospíchal s přítelkyní Martinou na vlak. "Proti letadlu je to vlastně rychlejší a z centra Paříže to máme blízko k přátelům, které jedeme navštívit," pokračoval Čech. Volno v rozběhlé sezóně jej potěšilo. "Odpadl nám víkendový zápas, bylo to plánováno delší dobu. Ale od víkendu už budeme myslet na Arsenal," připomněl středeční zápas, po němž bude v anglické lize zase o něco jasněji.

Reklama

Související témata: