Hlavní obsah

Liverpool: Jsme zpět tam, kam náležíme

PRAHA

Pochopitelně spokojení byli po středeční čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů hráči Liverpoolu. V souboji dvou tradičním klubů vyřadili italský Juventus Turín a postoupili do semifinále prestižní soutěže. Tam je čeká rival z Premier League, londýnská Chelsea. "Jsme tam, kam Liverpool patří," rozplýval se po zápase obránce Reds Jamie Carragher.

Článek

Carragher řekl stanici Sky Sports: "V historii je Liverpool jeden z nejúspěšnějších evropských týmů. Teď jsme se probojovali do semifinále Ligy mistrů, ale měli bychom tam být každý rok. Juventus je špičkový tým a hráli jsme proti vynikajícím hráčům. V takových situacích bychom ale měli být pravidelně."

Kdo postoupí do finále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V semifinále čeká Liverpool londýnská Chelsea, proti které se Reds letos nedaří. "Budeme se pochopitelně snažit je porazit," říká Carragher. "Všechny zápasy, které jsme proti nim hráli, byly hodně vyrovnané. Tak snad se tentokrát štěstí přikloní na naši stranu," doufá.

Kouč Liverpoolu Rafael Benítez vyzdvihl výkon záložníka Xabiho Alonsa, který se vrátil do sestavy po zlomenině kotníku, která jej vyřadila z kádru na Nový rok. "Potřebovali jsme hráče, který dokáže podržet míč a rozehrát. Xabi odehrál velmi dobrý zápas," chválil svého svěřence bývalý kouč Valencie.

Pro postup udělal Juventus málo

Juventus si v domácí odvetě vytvořil jedinou vážnou šanci, tu švédský útočník Zlatan Ibrahimovič v prvním poločase neproměnil. "Udělali jsme pro postup hodně málo," uznal brankář vyřazeného celku Gianluigi Buffon.

Turínský klub se nyní může plně koncentrovat na boj o titul v italské lize, kde se neustále přetahuje o vedoucí příčku s AC Milán. Ten na rozdíl od Juventusu do semifinále Ligy mistrů postoupil, přestože oficiálně jeho postup bude muset ještě v pátek "posvětit" UEFA.

"Je pravda, že teď se budeme moci soustředit na ligu. Ale mám-li být upřímný, radši bych hrál dál i Ligu mistrů," přiznal nejlepší gólman světa loňského roku.

Reklama

Související témata: