Hlavní obsah

Baroš: Jsme neskutečně šťastní a chceme víc

LIVERPOOL/PRAHA

Největšího úspěchu v klubové kariéře dosáhl ve středu v Turíně český fotbalista Milan Baroš. Liverpool senzačně vyřadil Juventus Turín ve čtvrtfinále Ligy mistrů a Baroš věří, že pro "Reds" nebude konečnou stanicí ani nadcházející semifinálový souboj s londýnskou Chelsea.

Článek

"V Turíně se nám povedl skvělý úspěch. Teď jen doufám, že účinkování v Lize mistrů s Chelsea zase vylepšíme a podíváme se ještě dál," řekl třiadvacetiletý kanonýr v rozhovoru s ČTK.

V dvojzápase o postup do finále bude Liverpool znovu outsiderem. S Chelsea, kde působí i brankář Petr Čech se záložníkem Jiřím Jarošíkem, totiž tým trenéra Rafaela Beníteze prohrál v letošní sezóně všechna tři utkání. "Na to se ohlížet nebudeme, třeba zrovna teď konečně přišla řada na nás," uvedl Baroš. "Zase do těch zápasů půjdeme pěkně v klidu a bez nervů, stejně jako s Juventusem. Vyplatilo se nám to," prohlásil.

Postoupí Liverpool až do finále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Stará dáma" před týdnem v Liverpoolu prohrála 1:2, ve středeční odvetě by jí k postupu stačila i hubená výhra 1:0, ovšem pevnou obrannou hráz FC Liverpool doma rozvrátit nedokázala. "Jsme neskutečně šťastní, jen těžko se to dá popisovat," řekl nadšený Baroš.

Klub Milana Baroše a záložníka Vladimíra Šmicra sice v Premier League tápe a z páté pozice s velkým odstupem sleduje boj o domácí titul. Ovšem na evropské scéně tým z města Beatles září. V osmifinále nejprve vyřadil Leverkusen a nyní si vyšlápl i na favorizovaný Juventus Turín, přemožitele slavného Realu Madrid.

Neproměněná šance jej nemrzí

"Přitom nám před zápasy moc lidí nevěřilo. Ale o to větší radost teď máme," uvedl se satisfakcí v hlase český reprezentant, jehož vystoupení v Turíně na vlastní oči sledovali i rodiče a parta kamarádů z Vigantic.

Baroš je mohl potěšit i gólem, ale krátce po poločase ve své největší šanci těsně minul branku. Gól by byl jedinečnou ozdobou drzé individuální akce. "Stačil jsem se vyhnout Cannavarovi, ale Thuram mi úplně visel na zádech. Zkusil jsem to levačkou, ale do brány se to o kousek nevešlo. Kdybychom nepostoupili, mrzelo by mě to. Ale takhle se to dá překousnout," tvrdil Baroš.

S Nedvědem mluvit nestihl

Postup do semifinále Ligy mistrů pro něj znamená moc. "Je určitě nejvíc, co jsem zatím v klubové kariéře dosáhl," řekl rozhodně bývalý ostravský útočník, který však jedním dechem odmítl srovnání s reprezentačními úspěchy. S národním týmem Baroš loni vybojoval bronzové medaile na evropském šampionátu a v Portugalsku se stal i nejlepším střelcem turnaje.

Zatímco ve středu večer se Baroš se Šmicrem utápěli v euforii a na stadionu Delle Alpi juchali s fanoušky, jejich kamarád a bývalý spoluhráč z reprezentace Pavel Nedvěd hřiště opouštěl zarmoucený. Dvaatřicetiletý hráč musí své sny o triumfu v Lize mistrů znovu minimálně o rok odložit. "S Méďou jsme ani nestihli mluvit. Po zápase jsme šli k fanouškům, on mezitím odešel do kabiny a my jsme pak pospíchali na letadlo. Ale chápu, jak mu asi muselo být," řekl autor třiadvaceti reprezentačních zásahů.

Reklama

Související témata: