Hlavní obsah

AC Milán v semifinále, Interu UEFA zavřela hřiště

Fotbalisté AC Milán jsou definitivně v semifinále Ligy mistrů. Evropská fotbalová unie UEFA v pátek kontumovala úterní odvetu 3:0 v jejich prospěch a městskému rivalovi Interu Milán uzavřela za výtržnosti fanoušků stadion na čtyři domácí zápasy v evropských soutěžích. AC Milán vyhrál čtvrtfinálový dvojzápas s celkovým skóre 5:0 a v semifinále se utká s Eindhovenem.

Článek

Trest pro Inter zahrnuje ještě pokutu 300 000 švýcarských franků (asi šest miliónů korun) a podmínku na příští tři roky. Pokud během nich fanoušci Interu vyvolají další incident, původní trest pro klub se zvýší na šest zápasů bez diváků.

Německý rozhodčí Markus Merk ukončil úterní duel v 73. minutě kvůli výtržnostem fanoušků Interu, který byl na San Siru veden jako domácí tým. Jeho příznivci se nedokázali smířit s tím, že sudí neuznal Cambiassovi vyrovnávací gól.

Sedmnáct minut před koncem trefila brankáře Didu do ramene rachejtle a zápas byl téměř na půl hodiny přerušen. Když se hráči vrátili ze šaten, létaly světlice na plochu dál a Merk po necelé minutě zápas ukončil.

V Itálii to v této sezóně byl už druhý případ, kdy zůstal kvůli výtržnostem nedohraný zápas Ligy mistrů. V září při utkání AS Řím s Dynamem Kyjev zranili italští fanoušci švédského rozhodčího Anderse Friska. Disciplinární komise tehdy rovněž přiřkla ukrajinskému klubu kontumační výhru 3:0 a Římanům nakázala hrát dva zápasy bez diváků.

Reklama