Hlavní obsah

Mourinho: Pronásledování UEFA je k smíchu

Manažer a trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho kritizuje UEFA za "směšné stíhání" Ruie Faríy během čtvrtfinálových zápasů Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. UEFA podezřívá kondičního trenéra Faríu z toho, že se při prvním utkání v Londýně dorozumíval na dálku pomocí naslouchátka s Mourinhem, který díky trestu nemohl být přítomen na lavičce týmu.

Článek

Z toho důvodu měl mít Faría po celý zápas na hlavě pletenou čepici, která údajné naslouchátko zakryla. Proto UEFA před odvetou v Mnichově Faríovi doporučila, aby tentokrát zápas na lavičce Chelsea strávil bez jakékoliv pokrývky hlavy.

"Bylo to směšné, stejně jako falešné obvinění po prvním zápase, že se spolu nějak dorozumíváme. Asistenti stejně jako další členové týmu byli na zápas dobře připraveni po našich poradách před zápasem. Pokud se někdo dorozumíval během zápasu, tak leda asistenti sami mezi sebou," tvrdil Mourinho v rozhovoru pro portugalskou televizi SIC.

Portugalský kouč zároveň ujistil, že ani v náznacích nehodlal jakýmkoliv způsobem porušit zákaz UEFA. První zápas prý sledoval v prostorách stadionu, a odvetný zápas viděl v mnichovském hotelu. "Nestojím o žádné problémy s UEFA. Respektuji jejich rozhodnutí i trest, i když si nemyslím, že to bylo fér," dodal.

Reklama

Související témata: