Hlavní obsah

Mourinho potěšil Kalase. Chelsea obránce dopsala na soupisku pro Champions League

Aktualizováno

Portugalský stratég José Mourinho mu před sezónou sliboval dvacet zápasů, kvůli naštípnuté lýtkové kosti však za fotbalovou Chelsea odehrál na podzim jednu jedinou minutu. Vypadalo to, že obránce Tomáš Kalas Stamford Bridge opustí a jaro stráví na hostování v klubu, kde bude mít větší šanci hrát. Jenže londýnský celek s ním počítá a dopsal jej na soupisku pro vyřazovací fázi Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce londýnské Chelsea Tomáš Kalas přichází na reprezentační sraz.

Článek

Kalas čekal na svou příležitost v Chelsea dlouho. Dva roky hostoval v Arnhemu a nizozemské angažmá mu pomohlo. Ve Vitesse patřil ke stabilním členům sestavy a na Stamford Bridge se loni v létě vrátil s velkým očekáváním. Na kouče Mourinha zanechal v přípravném období dobrý dojem, jenže ho potkala nehorázná smůla.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Měl odcestovat s mužstvem na herní turné do USA, kde se rozhodovalo o základní sestavě. Ale nestalo se. Na tréninku si po střetu se spoluhráčem Van Ginkelem naštípl lýtkovou kost a několik týdnů musel na fotbal zapomenout.

Zotavil se a v říjnu naskočil na pár vteřin do osmifinále Ligového poháru s Arsenalem. Další starty ale už nepřišly a olomoucký odchovanec pomýšlel na hostování v týmu, kde se dostane na hřiště častěji. Spekulovalo se o zájmu Borussie Dortmund, ale přesun do bundesligy padl.

Ačkoliv má Chelsea na post středního obránce zkušeného Johna Terryho, Davida Luize a Garyho Cahilla, Kalase neuvolnila. "Máme dvacet hráčů pro anglickou ligu, osmnáct pro Ligu mistrů. Proto potřebujeme hráče, jako je Kalas," uvedl trenér Mourinho před utkáním s Manchesterem City. Český mladík tak může zasáhnout do osmifinálových soubojů s Galatasarayem Istanbul.

Na soupiskách týmů pro Champions League, který zveřejnila UEFA, se objevil i pětatřicetiletý Tomáš Ujfaluši. Bývalý reprezentační zadák sice již ukončil hráčskou kariéru a stal se členem vedení Galatasaraye Istanbul, turecký klub ho však zapsal na seznam lidí, kteří smějí na lavičku.

Reklama

Související témata: