Hlavní obsah

LM: Hiddink chce znovu rozesmutnit Itálii

PRAHA

Trenér Guus Hiddink se po třech letech pokusí opět rozesmutnit Itálii. Jeho svěřenci PSV Eindhoven v úterý nastoupí na San Siru k prvnímu semifinále Ligy mistrů proti AC Milán a nizozemský kouč by rád zopakoval kousek, jenž se mu povedl na posledním mistrovství světa. Tehdy v roli trenéra Koreje slavil senzační vyřazení Italů v osmifinále.

Článek

Eindhoven již o víkendu získal osmnáctý ligový titul v klubové historii a proti AC nemá co ztratit. V předchozích osmi účastech v Lize mistrů se hráči PSV nikdy nedostali přes brány základní skupiny, nyní pod Hiddinkem bojují o účast ve finále.

Kdo vyhraje první semifinále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Úřadujícího šampiona italské ligy zdobí skvělá defenziva, v tomto ročníku prestižní evropské soutěže inkasoval v deseti zápasech jen třikrát. Teď ale čelí složité situaci. Základní kámen obrany Nesta je v trestu a jeho zástupce Stam bojuje od soboty se svalovým zraněním. Hráč, který v Eindhovenu strávil tři sezóny, ale chce za každou cenu nastoupit. "Musím hrát, když Nesta nemůže," řekl Stam odhodlaně.

Zápas začíná ve 20:45, řídí jej řecký rozhodčí Kyros Vassaras. Pořadatelé doufají, že se nebudou opakovat výtržnosti z minulého zápasu Ligy mistrů na San Siru, kdy kvůli fanouškům Interu muselo být předčasně ukončeno milánské derby ve čtvrtfinále. Proto policisté chystají zvlášť přísná bezpečnostní opatření.

Reklama

Související témata: