Hlavní obsah

Semifinále LM v Chelsea bude podle tisku vyrovnané

PRAHA

Podle názoru britských bookmakerů je středeční semifinálový zápas Ligy mistrů mezi Chelsea a Liverpoolem jednoznačná záležitost s kurzem 11:2 ve prospěch domácích. Ačkoli britští novináři rovněž spíše čekají vítězství favorita, zápas bude podle nich vyrovnaný a bude nejen soubojem na hřišti, ale i dvou trenérských stratégů, které si anglické velkokluby dovezly z Pyrenejského poloostrova.

Foto: www.petr-cech.cz

Bude se brankář Petr Čech po úvodním semifinále LM s Liverpoolem radovat z výhry? Ilustrační foto

Článek

The Times píše o zápasu, jako o "kolizi Čechů". Liverpoolský Milan Baroš v případě, že se zotaví ze zranění kolena a nastoupí, se pokusí konečně skórovat proti krajanovi a reprezentačnímu spoluhráči Petru Čechovi, přestože z letošních čtyř vzájemných startů má zatím nulovou bilanci.

Kdo vyhraje úvodní semifinále LM?
Tipujte v anketě na konci článku!

Deník připomíná, že Baroš je letošním nejúspěšnějším střelcem Liverpoolu a že s jedinou výjimkou startoval ve všech evropských zápasech této sezony. Proti Leverkusenu a Juventusu několik šancí promarnil, ale proti Chelsea nemá nárok na chybu. "Jsme přátelé, ale na devadesát minut se na to zapomene," řekl Baroš o Čechovi a dnešním duelu.

The Independent a další noviny srovnávají styl obou koučů - rozevlátého egomaniaka Josého Mourinha z Chelsea s kostrbatou angličtinou, a tichého Rafaeala Beníteze, který Shakespearův jazyk zvládá tak dokonale, že dokáže hovořit, ale nic neříci. Independent píše, že Benítez o sobě prozradil za celou sezonu méně, než Mourinho za 15 minut.

Benítez je vášnivým fanouškem Stratega

Benítez je vášnivým fanouškem stolní hry Stratego, a ve stylu, jakým přistupuje k fotbalu, je to podle Independentu vidět. V obou případech je jeho klíčem k úspěchu formace.

The Daily Telegraph píše, že jedině Mourinho mohl použít bojový výkřik desátníka Jonese: "Žádnou paniku!" a přesto nadále zachovat dojem, že je pánem vesmíru. "Nikdy jsem neprohrál v semifinále," zdůrazňuje Mourinho.

List souhlasí se závěrem Johna Colea, že klíčem k zápasu bude bitva o střed pole. "Osud závisí na tom, zda se Claudu Makelelemu podaří zrušit prostor kolem Gerrarda," napsal. Pokud Chelsea dovolí Xabimu Alonsovi, aby se zabydlel a začal podávat své bezchybné přihrávky zejména na Gerrarda a Milana Baroše, mohou mít "červení" naději na úspěch.

Stejný deník připomíná, že Benítez má nyní navzdory Barošově zranění k dispozici více hráčů než ve čtvrtfinále s Juventusem. Potíž je, že nikdo z hlavních útočníků není natolik fit, aby mohl odehrát celý zápas.

Reklama

Související témata: