Hlavní obsah

Arsenal - Bayern 0:2Arsenal na Bayern doma zase nevyzrál. Seedorfovi trenérská premiéra v Lize mistrů nevyšla

Londýn
Aktualizováno

Ve šlágru osmifinále Ligy mistrů londýnský Arsenal doma po roce opět nevyzrál na Bayern Mnichov. V prvním utkání prohrál 0:2, má těžkou pozici před odvetou, jen těžko obhájci trofeje vrátí loňské smolné vyřazení. V druhém duelu Atlético Madrid vyhrálo v Miláně nad AC 1:0.

Foto: Sport.cz

Toni Kroos (vpravo) jásá, ke gólu mu přispěchal gratulovat Javi Martínez.

Článek

Hned v úvodu Arsenal promarnil velkou šanci - penaltu. V 7. minutě byl Özil faulován Boatengem, sám se postavil k pokutovému kopu, ale Neuer, jeho kolega z německého národního týmu, neměl s nevalně umístěnou střelou žádný velký problém.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Skóre se neměnilo, střelci se trápili. Ve 37. minutě ale Robben odvážně vletěl do vápna, tam ho zastavil brankář Szczesny, dostal od italského sudího Rizzoliho červenou kartu a výhodu penalty měl Bayern. Ale ani Alaba se neprosadil, trefil tyč branky, kterou už hájil náhradník Fabianski.

Až po pauze se trefil Kroos. A parádně do horního rohu. Pro Mnichovany to byl jubilejní 100. soutěžní zásah v sezóně, ale z fotbalové nádhery, která se od duelu čekala, to bylo téměř vše. Bayern se nikam nehnal. Oslabenému Arsenalu k obratu nepomohl ani příchod kapitána českého týmu Tomáše Rosického v 74. minutě.

Na 2:0 zvyšoval v závěru Müller. Kroos ještě trefil tyč. Londýňané musejí doufat, že se jim povede bavorských velkoklub potrápit na jeho půdě jako před rokem a že postup snad nemusí být tak úplně ztracen.

Mnichované tehdy triumfovali v prvním zápase 3:1 a zdálo se, že mají vše jisté. Jenže doma prohráli 0:2 a dál šli s odřenými zády jen díky vyššímu počtu vstřelených branek venku.

Arsenal prohrou s Bayernem doma ukončil sérii 13 soutěžních zápasů bez porážky a počtvrté za sebou podlehl německému soupeři.

Atlético přestálo těžké chvíle, v závěru udeřil Costa

V druhém utkání se kouč AC Milán Clarence Seedorf nedočkal proti Atléticu Madrid vydařené trenérské premiéry v Lize mistrů, kterou jako jediný hráč v historii vyhrál se třemi kluby.

Sedmatřicetiletý Nizozemec převzal tápající milánský klub v polovině ledna a mužstvo se pozvolna zvedá. Ale v Lize mistrů doma podlehlo Atlétiku. Přitom v první dvacetiminutovce hosty dvakrát zachránila branková konstrukce: Kaká napálil břevno a hlavičku Poliho vytáhl brankář Courtois na tyč.

Domácí i po pauze zahazovali šance a sedm minut před koncem rozhodl duel nejlepší střelec Atlética Diego Costa hlavou po rohu.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů
Arsenal - Bayern 0:2 (0:0)
Branky: 54. Kroos, 88. Müller. Rozhodčí: Rizzoli - Stefani, Faverani (všichni It.). ČK: 37. Szczesny (Arsenal). ŽK: Sanogo, Rosický - Boateng, Mandžukič. Diváci: 58.000.
Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (31. Monreal) - Flamini - Oxlade-Chamberlain (74. Rosický), Özil, Wilshere, Cazorla (39. Fabianski) - Sanogo. Trenér: Wenger.
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng (46. Rafinha), Dante, Alaba - Robben, Martínez, Thiago (79. Pizarro), Kroos, Götze - Mandžukič (64. Müller). Trenér: Guardiola.
AC Milán - Atlético Madrid 0:1 (0:0)
Branka: 83. Diego Costa. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.). ŽK: Abate, Bonera, Rami - Insua, Suárez, Diego Costa, López. Diváci: 65.890.
AC Milán: Abbiati - De Sciglio (26. Abate), Bonera, Rami, Emanuelson - Essien, De Jong - Poli (85. Constant), Kaká, Taarabt - Balotelli (78. Pazzini). Trenér: Seedorf.
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Insua - Arda Turan (74. Rodríguez), Suárez, Gabi, Koke - García (80. Adrián) - Diego Costa. Trenér: Simeone.

Reklama