Hlavní obsah

Červená karta zničila zápas, prská Wenger. Jeho Arsenal bude v Mnichově zase doufat v zázrak

Jako by po roce zase vstoupili do téže řeky. Loni fotbalisté londýnského Arsenalu prohráli první domácí zápas osmifinále Ligy mistrů s pozdějším vítězem soutěže Bayernem Mnichov 1:3. Ve čtvrtek večer 0:2... Kanonýři se teď upínají právě k rok staré odvetě. Loni v Mnichově dokázali vyhrát 2:0 a málem ještě postoupit. „Výsledek je pro nás trochu rána. Ale do Mnichova se těšíme! Proč bychom nemohli zopakovat loňskou odvetu?“ neskládá zbraně Per Mertesacker, německý stoper ve službách Arsenalu.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Trenér Arsenalu Londýn Arséne Wenger v utkání proti Bayernu.

Článek

Po roce zase doma prohráli s Bayernem o dva góly, takže v odvetě osmifinále budou na horké půdě znovu doufat v zázrak. „Ještě není konec, budeme bojovat," ujišťuje tak trochu z povinnosti Arséne Wenger, kouč Arsenalu. Šance na postup jsou podle něj stále slušné.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Samozřejmě, šance stále žije. Teď musíme rychle přepnout na sobotní ligový zápas se Sunderlandem, z něhož potřebujeme tři body. Po něm máme malou pauzu, kterou po dlouhé sérii utkání už moc potřebujeme. Náš tým má velkého ducha a zase se dáme dohromady," přizvukuje mu obránce Per Mertesacker.

Tak se píská v Itálii...

Oba soupeři zahodili po jedné penaltě. Rozhodujícím momentem ovšem bylo vyloučení domácího brankáře Wojciecha Szczesného. Za něj Wenger vyplísnil italského rozhodčího Nicolu Rizzoliho.

„Červená karta nejen změnila utkání, ale úplně ho zničila. Do té doby měl zápas nejvyšší kvalitu a po přestávce už se nehrál fotbal. Pro nezaujatého fanouška to byla nudná hra na jednu branku. Svým rozhodnutím to zkazil rozhodčí," kroutil hlavou kouč Arsenalu.

Szczesny zcela jasně srazil pronikajícího Arjena Robbena. Wengera ovšem štve dvojitý trest - po penaltě i vyloučení. „Tato pravidla se posuzují v každé zemi jinak a v Itálii se za takový faul zásadně vylučuje. Náš gólman šel skutečně po míči a dotkl se Robbena, který to určitě přihrál, to jsem mu potom také řekl," stěžuje si Wenger.

Özil pokazil nadějný úvod

David Alaba nařízenou penaltu v 38. minutě neproměnil, ale to Arsenalu nepomohlo. Již v 8. minutě totiž odfláknutou střelou zahodil penaltu také domácí Mesut Özil. A proti deseti se už Bayern prosadil, jeho góly ve druhém poločase zaznamenali Toni Kroos a střídající Thomas Müller.

„Začali jsme opravdu dobře, zasloužili jsme si aspoň jeden gól. O deseti to bylo těžké. Zvlášť proti Byernu, který má fantastický tým. Přesto jsme se drželi takřka až do závěru," poukázal Mertesacker, že druhý gól padl až dvě minuty před koncem. Závěrečnou čtvrthodinku si zahrál také Tomáš Rosický.

Přitom kdyby Özil hned v úvodu zápasu neselhal, mohlo být všechno jinak. „Ano, potřebovali jsme penaltu proměnit, protože Bayern nebyl v úvodu lepším týmem. Mesuta zahozená šance ovlivnila, ještě dalších pět, deset minut kroutil hlavou. Naši obvyklí exekutoři nebyli na hřišti, tak se musel rozhodnout. Ale může se to stát každému," lituje Wenger.

Reklama