Hlavní obsah

Chelsea hrála s Liverpoolem bez branek

PRAHA-tv

Žádné branky se nedočkali fanoušci na londýnském stadionu Stamford Bridge při prvním utkání semifinále Ligy mistrů. Zápas mezi Chelsea a Liverpoolem skončil 0:0, ačkoliv oba týmy měly několik velmi dobrých příležitostí ke skórování. Na hřiště se dostali i tři čeští reprezentanti. Kromě brankáře Chelsea Petra Čecha i Milan Baroš a Vladimír Šmicer v dresu hostí.

Článek

Od první minuty nakonec do důležitého zápasu naskočil český útočník Milan Baroš, ale na hrotu Liverpoolu byl zpočátku až příliš osamocen. A když už to vypadalo, že by se mohl dostat do šance, stop mu vystavil čerstvý Hráč roku v Anglii John Terry.

Pečlivé bránění obou týmů vyvedl z rovnováhy až ve dvanácté minutě Joe Cole, jehož na pravé straně nedokázal uhlídat Hyypiä. Coleova poměrně lehčí střela ale skončila jen v náruči brankáře Dudka. O dvě minuty později si Drogba obhodil dva liverpoolské obránce, ale jeho křížná střela skončila hodně mimo branku.

Velké šance se dočkal i Liverpool. Riise si akrobaticky dokázal zpracovat centr do pokutového území, obešel obránce Chelsea a tvrdě vystřelil na branku. Dobře postavený Petr Čech ale jeho pokus vyrazil a obrana hostí odvedla míč do bezpečí.

Zablýsklo se ale znovu na druhé straně. Gallas centroval z levé strany před branku, Cole přiťukl balon do středu na Lamparda, ten však z bezprostřední blízkosti přestřelil. Stejně dopadl hlavičkový pokus Drogby po zahraném rohu ve 30. minutě.

Ještě před přestávkou došlo i na český souboj Baroš - Čech. Kapitán Liverpoolu Gerrard poslal z pravé strany hřiště přesný centr na Baroše, proti jehož hlavičce musel Čech předvést parádní robinzonádu a vyrazit míč na roh. Skóre se nezměnilo ani poté, co Terry krásně vysunul do šance Tiaga, jemuž možnost vystřelit na poslední chvíli znemožnil jeden z obránců Liverpoolu.

Začátek druhé půle odstartoval odvážným průnikem Joe Cole, jenž přešel přes dva obránce, ale v konečné fázi se mu zamotaly  nohy a neměl už dostatek síly na střelu.

V 66. minutě trenér Liverpoolu Benítez nechal vystřídat Baroše a  na hřiště vyslal Cissého. Francouzského reprezentanta hned vzápětí  vysunul do šance Gerrard, ale Cissé z pravé strany trefil jen boční  síť Čechovy branky.

Několikrát však hrozilo vstřelení gólu především před Dudkovou brankou, ale Kežmanovy příležitosti odvrátil dvakrát po sobě pozorný Carragher a neujal se ani trestný kop Robbena. Doslova poslední vteřiny zápasu si užil i Vladimír Šmicer, kterého trenér Liverpoolu poslal na hřiště až v nastaveném čase.

FC Chelsea - FC Liverpool 0:0
Rozhodčí: Sars - Izzo, Texier (všichni Fr.). ŽK: Cole, Kežman - Biščan, Xabi Alonso. Diváci: 42.000 (vyprodáno).
Chelsea: Čech - Johnson, Carvalho, Terry, Gallas - Tiago (59. Robben), Lampard, Makelele, J. Cole (78. Kežman) - Gudjohnsen, Drogba. Trenér: Mourinho.
Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traoré - Luis García (90+3. Šmicer), Biščan (87. Kewell), Gerrard, Xabi Alonso, Riise - Baroš (65. Cissé). Trenér: Benítez.

Reklama

Související témata: