Hlavní obsah

Seedorfovi trenérská premiéra v Lize mistrů nevyšla, na tým byl ale pyšný

Milán

Přestože novému kouči fotbalistů AC Milán Clarenci Seedorfovi trenérská premiéra v Lize mistrů nevyšla a s Atlétikem Madrid v úvodním osmifinále doma utrpěl porážku 0:1, byl na své svěřence pyšný. Cítí, že se Rossoneri od jeho příchodu zvedli. Také hráči si pochvalují, že pod novým koučem začínají předvádět lepší výkony, a věří, že souboj s madridským favoritem ještě mohou otočit.

Foto: Emilio Andreoli, ČTK/AP

Trenér AC Milán Clarence Seedorf gestikuluje na lavičce v utkání Ligy mistrů s Atlétikem Madrid.

Článek

"I když jsme prohráli, jsem na hráče pyšný, jakým způsobem hráli. Opravdu. Jsem šťastný za to, co jsem dnes od svého týmu viděl," řekl Seedorf, jenž si odbyl velkou trenérskou premiéru v Lize mistrů, kterou jako jediný hráč dokázal vyhrát s třemi různými kluby - Ajaxem Amsterodam, Realem Madrid a AC Milán.

Potěšilo ho, že jeho svěřenci Atlético, favorita dvojzápasu, většinu času přehrávali. Gól dostali až sedm minut před koncem. "První poločas byl z naší strany velmi dobrý, ale chyběl tomu ten klíčový první gól. Celkově to ale byl od nás dobrý zápas. Inkasovali jsme v závěru ze standardky, ale to se stane," doplnil Seedorf.

Sedmatřicetiletý Nizozemec převzal AC Milán v polovině ledna a je rád, že tým se pod jeho vedením postupně zvedá. I když v italské Serii A je stále až devátý s hrozivou ztrátou 31 bodů na vedoucí Juventus Turín. "Hráči se snaží zlepšovat, tvrdě pracují. Takový Balotelli se zlepšuje zápas od zápasu, ale chvíli trvá, než si na sebe útočníci zvyknou," řekl.

Ještě můžeme postoupit, věří Seedorf

Cítí, že nálada v klubu se zlepšuje. I proto je před odvetou optimista. "Moje předchozí zkušenosti říkají, že týmový duch vás může v téhle soutěži dotáhnout daleko. Viděl jsem dnes večer na hráčích velké zlepšení. To mi dodává sebevědomí. Odveta bude strašně těžká, ale jsem přesvědčen, že můžeme ve Španělsku vyhrát a ještě postoupit," dodal Seedorf.

Z výkonu AC byl navzdory porážce nadšený i kapitán Kaká. "Odehráli jsme opravdu dobrý první poločas, možná nejlepší v sezoně. Dvakrát jsme dali tyč a vytvořili si hodně šancí. Myslím, že jsme Atlético zaskočili. Je škoda, že jsme prohráli, ale dnes večer jsem viděl hodně pozitivních věcí, na kterých můžeme v odvetě stavět," uvedl brazilský ofenzivní záložník.

Seedorf podle něj udělal za měsíc strávený na lavičce AC Milán hodně práce. "Trenér nám po zápase řekl, že jsme hráli dobře a že si musíme zapamatovat to dobré z našeho výkonu. Myslím, že začínáme sklízet první plody jeho práce. Výsledky se dostaví," dodal bývalý držitel Zlatého míče pro nejlepšího světového hráče roku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články