Hlavní obsah

Odveta bude otevřenější, slibují Čech s Barošem

LONDÝN

Spokojeni se 'svým' duelem v úvodu semifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Liverpoolem byli brankář Petr Čech a útočník Milan Baroš. V úterý na Stamford Bridge sice branka nepadla, diváci ale viděli atraktivní utkání. "Myslím, že čeští fanoušci mohli být spokojeni," ocenil Čech.

Článek

Baroš měl největší šanci na změnu skóre po přesné hlavičce, Čech ale dokázal míč vyškrábnout mimo branku. "Čechíno tu hlavu krásně vytáhl, už jsem to viděl v brance " pochválil Baroš muže, který mu šanci pokazil.

"On je výborný útočník a člověk ví, že si na něj musí dávat pozor," vrátil poklonu Čech. "Já se samozřejmě snažím, aby mi v zápase nedal gól nikdo. Ale když vím, že tam je on, je to pro mě ještě složitější," dodal strážce branky Chelsea.

Pokud jde o Barošovu akci, ocenil Čech, z jak obtížného úhlu dokázal jeho reprezentační kolega přesně zamířit. "Naštěstí jsem na to dosáhl. Myslím si, že to byl jeden z nejlepších momentů zápasu," ocenil Čech.

"Nula nula, máme bod. Škoda, že to třeba není 1:1," hodnotil Baroš. "Před zápasem bychom tohle brali. Uvidíme do odvety. Já myslím, že mít bod z Chelsea je dobrý výsledek." Stejně jako Čech si myslí, že vyhrát mohly oba týmy. "Nedotáhli jsme některé brejky úplně do konce, což je škoda," vypočítával, co by chtěl Liverpool příště zlepšit.

Liverpool bude podle Čecha pod tlakem

Oba brali i konečný výsledek a shodli se, že zápas mohl vyhrát kdokoli. Podle Čecha však jde jeho tým do odvety jednoznačně v lepší situaci. Liverpool prý bude pod větším tlakem. "Nám stačí jakékoli vítězství a jim také stačí jakékoli vítězství," brzdil optimismus Baroš. "Jim ale stačí i 1:1," připustil přece jen útočník "červených". "Ale my budeme určitě chtít vyhrát," slíbil odhodlaně.

Ještě před tím Chelsea čeká "maličkost" - sobotní zápas Premier League, který jim už může přinést kýženou ligovou korunu. "Uvidíme, my bychom to samozřejmě chtěli uhrát co nejdřív, abychom se mohli soustředit na druhé semifinále Ligy mistrů," netají plány na víkend.

Baroš potvrdil, že na výkonu se podepsala jeho zraněná noha. "Ve druhém poločase už jsem to začínal trošku cítit, ale dalo se s tím hrát" řekl Baroš.

Oba Češi si přizvukují i v tom, že odveta bude otevřenější než první zápas. Čech se ale nezdráhal odpovědět už i na otázku, s kým by rád hrál ve finále. "AC Milán," řekl bez váhání.

Reklama

Související témata: