Hlavní obsah

Pellegrini se omluvil za slova o podjatosti sudích v Lize mistrů

Trenér fotbalistů Manchesteru City Manuel Pellegrini se omluvil za to, že po úterní porážce svého týmu 0:2 v osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou zpochybnil nestrannost rozhodčích. Chce se tak vyhnout hrozbě trestu ze strany Evropské fotbalové unie UEFA, která ho již kvůli nevhodnému chování obvinila.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini

Článek

Chilský trenér po utkání s katalánským klubem prohlásil, že řízením měl být místo Švéda Jonase Erikssona pověřen zkušenější rozhodčí. "Po utkání jsem sudímu řekl, že může být spokojený, protože rozhodl zápas. Rozhodčí nebyl nestranný a neměl zápas pod kontrolou," uvedl.

Dnes na tiskové konferenci před sobotním domácím ligovým soubojem se Stoke ale svá slova už mírnil. "Když se prohraje takovým způsobem, člověk je naštvaný. Možná jsem řekl nějaké věci, které jsem tak nemyslel, omlouvám se za to, co jsem řekl," prohlásil šedesátiletý kouč.

UEFA již ve čtvrtek oznámila, že s Pellegrinim zahájila kvůli jeho komentářům řízení a dnes se ho rozhodla obvinit. Od disciplinární komise mu hrozí pokuta, ale i zákaz vstupu na lavičku.

Reklama

Související témata: