Hlavní obsah

Premier League nám vymývá mozky. Není nejlepší soutěží světa, odmítá Roy Keane

Londýn

Mnohými je považována za nejlepší a nejprestižnější fotbalovou ligu světa, jenže zástupci anglické Premier League v poslední době své výsadní postavení v konfrontaci s velkokluby z jiných evropských soutěží nepotvrzují. A renomé nejvyšší anglické soutěže zpochybňuje i někdejší legenda Manchesteru United Roy Keane.

Foto: Facebook

Legendární irský fotbalista Roy Keane (vpravo)

Článek

„Myslím, že nám Premier League vymývá mozky. Není nejlepší soutěží na světě. To je úplný nesmysl. Je to jen nejlepší obchodní značka," cituje Keana list Daily Mail poté, co vedle Arsenalu a Manchesteru City prohrál svůj úvodní osmifinálový duel Ligy mistrů i Manchester United, který senzačně podlehl Olympiakosu 0:2.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Naše týmy zaostávají v Evropě za těmi nejlepšími, a United obzvlášť," pokračoval Keane s tím, že samotný kouč United David Moyes bude „šokován" nevýrazným výkonem svých svěřenců.

„Nemyslím si, že tohle někdo očekával. Olympiakosem jsme si nebyli úplně jistí, ale je třeba jim pogratulovat. Technicky byli lepší než United. Několik jeho hráčů neprokázalo dostatečnou kvalitu a týmu navíc chybělo sebevědomí," myslí si někdejší slavný irský záložník.

Moyes musí být šokován

Podle něj potřebují Rudí ďáblové až šest nových kvalitních hráčů a tým bude nutné kompletně přebudovat.

„Moyes musí být šokován. Očekával, že tenhle kádr bude vítězit, ale zjistil, s jak nedostatečnou kvalitou pracuje," dodal Keane.

Sám kouč ale bral po nečekané porážce vinu především na svá bedra. "Beru odpovědnost na sebe. Je to můj tým a já budu vždy stát v jeho čele. Nehráli jsme dobře a musíme se zlepšit. Dobrá věc je, že druhý zápas je ještě před námi," řekl Moyes.

Která je podle vás nejlepší fotbalová liga světa?
Anglická Premier League
47,3 %
Španělská La Liga
17,7 %
Německá bundesliga
31,2 %
Italská Serie A
1,6 %
Francouzská Ligue 1
0,6 %
Brazilská Serie A
0,9 %
Argentinská Primera Division
0,7 %
Celkem hlasovalo 10794 čtenářů.

Reklama

Související témata: