Hlavní obsah

Liverpool dostal naději na start v Lize mistrů

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu mají šanci na start v příštím ročníku Ligy mistrů, i když skončí v letošní Premier League na pátém místě. Z nejvyšší anglické soutěže mají přímý postup do prestižní soutěže zajištěn nejlepší čtyři celky, podle šéfa Evropské fotbalové unie Lennarta Johanssona by ale Reds mohli dostat výjimku, pokud letošní Ligu mistrů vyhrají.

Článek

"Dveře jsou vždy otevřeny. Jsme tu, abychom odváděli službu fotbalu, a ne jen něco diktovali. Takže klidně může (Liverpool) podat žádost, pokud ta situace nastane," řekl Johansson stanici BBC v neděli, dva dny před semifinálovou odvetou Liverpoolu s Chelsea. První zápas v Londýně skončil bez branek.

"Pokud bude možnost udělat výjimku pro vítěze Ligy mistrů, mohlo by být přiděleno dodatečné místo. Záleží na výkonném výboru, ten musí rozhodnout," uvedl švédský funkcionář.

O kritériích pro postup do Ligy mistrů v Anglii rozhodují zástupci národní asociace a Premier League. Ti zřejmě dají přednost tomu, aby si účast vybojovala nejlepší čtveřice v konečné tabulce.

Na změnu kritérií by doplatil čtvrtý Everton, což se ani Johanssonovi nezamlouvá. "Nebylo by to vůči němu fér, bojují o to celou sezónu," uvedl šéf UEFA.

Přidělení dodatečného místa Anglii by s velkou pravděpodobností vzbudilo nevoli u ostatních národních svazů. Situaci může vyřešit sám Liverpool, pokud v Lize mistrů nedotáhne své tažení do tažení do vítězného konce, nebo se v závěru anglické ligy dostane před Everton.

Reklama

Související témata: