Hlavní obsah

Britský tisk čeká v LM rovnocenný zápas

LONDÝN

Zatímco The Times věří v úspěch fotbalistů Chelsea, The Sun vzkazuje trenérovi Josému Mourinhovi: "Dneska prohrajete". Titulky novin nasvědčují tomu, že britští fotbaloví komentátoři čekají v úterním rozhodujícím zápase o postup do finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Chelsea napětí do poslední chvíle. Dva lístky na zápas byly v noci na pondělí v internetovém aukčním domě eBay za 1200 liber, tedy přes 55 000 korun.

Článek

The Sun cituje brankáře Petra Čecha, že Chelsea se nezačala připravovat na penalty. I po bezgólové remíze v prvním utkání v Londýně si je Čech jist, že jeho tým bude mít navrch a zajistí si cestu do Istanbulu na finále. "Nevěřím, že dojde na penalty," řekl český reprezentační brankář.

Podle téhož deníku patří ke klíčovým hráčům dnešního zápasu český útočník Liverpoolu Milan Baroš, společně s kapitánem Stevenem Gerrardem. Na druhé straně mají hrát prim Lampard, Drogba a Terry.

Timesy připomínají, že Petr Čech byl v podobné situaci jako dnes před semifinále mistrovství Evropy s Řeckem, které vyhrálo v prodloužení. Čech zažil jen málokdy ve své kariéře hořkost neúspěchu, ale právě zápas s Řeckem slouží jako připomínka, že ve fotbale může člověk dostat do zubů, když to nejméně čeká, soudí deník. Český brankář řekl, že pocit, který měl po zápase s Řeckem, už nechce zažít.

Na druhé straně hřiště bude stát v brance kolísavý Jerzy Dudek, o němž se nezdá, že by měl v klubu budoucnost delší než jeden měsíc. Liverpool totiž vyjednává o příchodu Josého Manuela Reiny ze španělského Villarrealu.

The Times spíše předpokládají vítězství Chelsea, ale nejsou si jím zcela jisty. Liverpool podle nich právě v Lize mistrů změnil všechna očekávání a dokázal nemožné.

Deníky si všímají nového kola psychologické bitvy obou trenérů z Pyrenejského ostrova. Oba tvrdí, že jejich týmy nemají co ztratit. Liverpoolský Rafael Benítez řekl: "Oni mají nejdražší tým na světě, mají dobrého trenéra, už vyhráli Premier League. Když vyhrajeme, budeme hrdinové. Když prohrajeme, jen jsme prohráli s Chelsea, která má nejlepší tým v zemi. Necítíme žádný tlak. Nemáme co ztratit."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články