Hlavní obsah

Liverpool splnil úkol už ve 4. minutě

LIVERPOOL

Jediný gól ve dvou utkáních stačil v ostrovním drby mezi Chelsea a Liverpoolem k postupu do finále Ligy mistrů. Tím šťastnějším byli nakonec hráči Reds, jimž lístek do Istanbulu zajistila trefa Luise Garcíi. "Nádherný pocit. Je to nejlepší soutěž na světě a my jsme tam," výskal radostí při odchodu z trávníku stadiónu Anfield Road Milan Baroš.

Článek

Baroš si stejně jako někteří britští komentátoři myslí, že Čechův zásah proti němu při akci, z níž padla branka, byl faul. "Rozhodčí měl určitě pískat penaltu, pokud by to nebyla branka. Nevím, jestli trefil balón, já asi myslím, že ne. Ale to teď není důležité. Důležité je, že to skončilo v bráně."

Domácí tým v úterý podle Baroše nijak na Chelsea neměnil taktiku, i když s londýnským klubem letos dosud nevyhrál. "My jsme si věřili a věděli jsme, že to jednou musí příjít," řekl. Taktika byla založena na prvním náporu, a ten skutečně vyšel.

"Splnili jsme úkol ve čtvrté a pak jsme se snažili udržet výsledek. Nemyslím, že Chelsea by za opačného stavu hrála jinak," vysvětlil taktiku týmu.

Zklamaný Petr Čech Barošovi ještě na hřišti gratuloval. "Já jsem mu letos už blahopřál čtyřikrát, tak mi to aspoň jednou vrátil," řekl Baroš s úsměvem.

Vladimír Šmicer se přiznal, že v postup nedoufal, ale užívá si ho naplno, přestože se v odvetě na trávník nedostal. Na otázku, kdo nejvíc přispěl, prohlásil bez váhání: "Fanoušci! Byl to náš dvanáctý hráč."

Oba hráči Liverpoolu předpokládají, že jejich soupeřem ve finále bude AC Milán, který po dvoubrankovém vítězství na San Siru nastoupí ve středu k odvetě na trávníku PSV Eindhoven.

Reklama

Související témata: