Hlavní obsah

Milán chce v Eindhovenu ubránit dvoubrankový náskok

PRAHA

Fotbalisté AC Milán jsou krůček od svého druhého finále Ligy mistrů v posledních třech letech. Stačí jim k tomu neztratit dvoubrankový náskok z prvního utkání semifinále s Eindhovenem, které na domácí půdě vyhráli 2:0. Tentokrát se bude hrát v Nizozemsku a celkový vítěz souboje si 25. května zahraje finále v Istanbulu s Liverpoolem, který vyřadil londýnskou Chelsea.

Článek

Milánští se před zápasem v Eindhovenu obávají, aby se neopakovala situace z loňského čtvrtfinále. Tehdy si přivezli do La Coruni tříbrankový náskok, ale domácí je rozdrtili 4:0 a senzačně jim sebrali postup.

Kdo postoupí do finále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Eindhoven však ve třech dosavadních vzájemných zápasech s italským velkoklubem pokaždé prohrál a vstřelil jedinou branku. A Milán má pevnou obranu i letos: v deseti zápasech kapituloval jen třikrát. Čisté konto v soutěži drží už více než deset hodin.

Milánští navíc mohou postavit silnější tým než před týdnem. Do hry mohou znovu naskočit Nesta, Kaladze i Ambrosini. V útoku zřejmě nastoupí osamocený Ševčenko, kterého bude doplňovat Kaká. Soupeři naopak kvůli trestu chybí stoper Ooijer a nejlepší střelec Američan Beasley, který si v pátek natrhl kolenní vazy.

Reklama

Související témata: