Hlavní obsah

Liverpool dal gól, trvá na svém slovenský rozhodčí

LONDÝN

Míč po střele liverpoolského záložníka Luise Garcíi přešel brankovou čáru, tvrdí slovenský asistent rozhodčího Roman Slyško, který se stal jedním z hlavních aktérů úterního semifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Chelsea. Slyška po zápase ostře kritizoval kouč poraženého týmu José Mourinho, podle kterého slovenský sudí nemohl situaci dobře vidět.

Článek

Slyško však tvrdí, že stál v patřičné pozici a měl dobrý přehled. "Věřím, že jsem rozhodl správně. Byl to můj první dojem a stále jsem stoprocentně přesvědčen o tom, že to byl gól. Viděl jsem to jasně, podle mého názoru jsem stál v dobré pozici," řekl dnes Slyško listu London Evening Standard.

Myslíte si, že míč přešel brankovou čáru?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Po průniku Milana Baroše a Garcíově střele obránce Chelsea William Gallas vykopl míč z branky, ale hlavní sudí Luboš Michel na základě Slyškovy signalizace odpískal gól. "Byla to těžká situace, v níž se člověk musí rozhodnout během několika setin sekundy," prohlásil Slyško.

Terry: Když si nejste jistí, nemůžete uznat gól

Mourinho, jenž v letošní Lize mistrů opakovaně napadal slovně rozhodčí, se v úterý večer pustil i do Slyška. "Nikdo neví, zda to byl gól, ani ten čárový rozhodčí," řekl portugalský kouč.

Stejný názor měl kapitán Chelsea John Terry, podle kterého měl Slyško zakrytý výhled. "William Gallas mu stál v cestě, ale on to přesto odmával. Bylo to špatné rozhodnutí. Když si nejste jistí, nemůžete uznat gól," řekl Terry.

Jediný střelec semifinálového dvojzápasu García naopak tvrdil, že Slyško rozhodl správně. "Když Milana Baroše srazil brankář (Petr Čech), šel jsem za míčem a postrčil ho do branky. Myslím, že byl uvnitř," prohlásil hráč Liverpoolu.

Míč s mikročipem usnadní rozhodování

Na rozdíl od Premier League se v Lize mistrů nesmějí používat kamery přímo v brance, takže jasný důkaz chybí. Evropská fotbalová unie se nebude kontroverzní situací zabývat, protože rozhodnutí sudích v takových případech jsou nezvratná. Podle mluvčího Williama Gaillarda má UEFA zájem o technologii, která by určovala, zda míč celým objemem překročil brankovou čáru. Její zavedení závisí na pravidlové komisi. "Každé zlepšení, které by pomohlo rozhodčím, je vítáno," uvedl Gaillard.

Sporné momenty by mohl už v brzké budoucnosti vyřešit míč s mikročipem. Tuto novinku budou testovat hráči na zářijovém mistrovství světa fotbalistů do 17 let v Peru.

Reklama

Související témata: