Hlavní obsah

Bayern - Arsenal 1:1Arsenal obhájce potrápil, ale ve čtvrtfinále Ligy mistrů je Bayern. Dál jde i Atlético

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov a Atlétika Madrid jsou prvními čtvrtfinalisty Ligy mistrů. Německý obhájce prestižní trofeje se sice v odvetném osmifinálovém duelu rozešel ve své Allianz Areně s Arsenalem smírně 1:1, ale o jeho postupu mezi elitní osmičku týmů rozhodl jeho dvougólový náskok z prvního měření sil. Celý druhý poločas odehrál v dresu londýnského celku reprezentační kapitán Tomáš Rosický, brankář hostí Lukasz Fabianski zlikvidoval v závěru Thomasi Müllerovi penaltu. Atlético Madrid dokázalo vyhrát nad AC Milán i podruhé, tentokrát doma přesvědčivě 4:1 a do čtvrtfinále prošlo poprvé od roku 1997. Dvěma góly se na triumfu podílel kanonýr Diego Costa.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Radost Bastiana Schweinsteigera, autora úvodního gólu Bayernu v odvetném duelu osmifinále LM s Arsenalem.

Článek
Fotogalerie

Arsenal vypadl s bavorským celkem ve stejné fázi Champions League jako v loňském roce, ale zatímco před rokem dokázal i po úvodní prohře o dva góly odvetu v Mnichově zdramatizovat a nakonec vypadl až kvůli pravidlu o brankách vstřelených na soupeřově hřišti, tentokrát od začátku tahal za kratší konec.

Bayern mohl jít do vedení už v první půli, Martínezovu trefu po standardní situaci ale rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. Obhájci trofeje se tak prosadili až po změně stran, kdy místo Özila nastoupil Rosický.

Fabianského, jenž v brance Arsenalu zastoupil v úvodním duelu vyloučeného Szczesného, překonal v 55. minutě Schweinsteiger, ale takřka vzápětí vyrovnal Podolski. Bývalý hráč Bayernu využil zaváhání domácích, kteří čekali, že sudí po souboji útočníka Arsenalu s Lahmem odpíská nedovolený zákrok.

Čtrnáctou výhru za sebou mohl Bayernu zajistit střídající Müller, penaltu nařízenou v nastavení za faul na Robbena ale neproměnil. Jeho střela totiž trefila Fabianského do nohou, a přestože se míč poté chvíli točil na čáře, v brance neskončil.

Atlético si do domácí odvety přivezlo z Milána výhru 1:0 a postup mu v odvetě vytstřílel Diego Costa. Poprvé se trefil už ve třetí minutě a druhou branku přidal pět minut před koncem, kdy zvýšil na konečných 4:1. Madridský celek je tak s městským rivalem Realem jediným, který v této sezóně LM ještě neprohrál

Jediný gól AC dal záložník Kaká, který si tak připsal celkově třicátý zásah v soutěži, což se dosud žádnému Brazilci nepovedlo. Vyřazení Milána však zabránit nedokázal a italský fotbal tak potřetí od zavedení čtvrtfinále nebude mít zastoupení mezi poslední osmičkou týmů.

Osmifinále fotbalové Ligy mistrů - odvety:
Bayern Mnichov - Arsenal 1:1 (0:0)
Branky: 55. Schweinsteiger - 57. Podolski. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andäs (všichni Nor.). ŽK: Dante, Martínez - Arteta, Podolski, Vermaelen. Diváci: 68.000. První zápas 2:0, postoupil Bayern.
Bayern: Neuer - Lahm, Martínez, Dante, Alaba - Robben, Schweinsteiger, Götze (60. Kroos), Alcantara, Ribéry (85. Müller) - Mandžukič. Trenér: Guardiola.
Arsenal: Fabianski - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Cazorla, Arteta (77. Gnabry), Özil (46. Rosický), Oxlade-Chamberlain (84. Flamini), Podolski - Giroud. Trenér: Wenger.
Atlético Madrid - AC Milán 4:1 (2:1)
Branky: 3. a 85. Costa, 40. Turan, 71. García - 27. Kaká. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Atl.). ŽK: García - Rami, Balotelli, Bonera. Diváci: 49.186. První zápas 1:0, postoupilo Atlético.
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Luís - Turan (77. Rodríguez), Gabi, García (71. Sosa), M. Suárez, Koke (82. Diego) - Costa. Trenér: Simeone.
AC Milán: Abbiati - Abate, Rami, Bonera, Emanuelson - Kaká, Essien (68. Pazzini), Poli, De Jong (78. Muntari), Taarabt (46. Robinho) - Balotelli. Trenér: Seedorf.

Reklama

Související témata: