Hlavní obsah

Ancelotti: Měli jsme z pekla štěstí

EINDHOVEN

Za velké děti štěstěny označil své svěřence kouč fotbalistů AC Milán Carlo Ancelotti po vydřeném postupu do finále Ligy mistrů. Italský celek prohrál v semifinálové odvetě na trávníku PSV Eindhoven 1:3 a při dvoubrankovém náskoku z úvodního zápasu postoupil jen díky pravidlu o gólu vstřeleném na hřišti soupeře.

Článek

"Je těžké naše semifinálové vystoupení analyzovat a přitom nebýt ironický. Postoupili jsme hlavně díky obrovské dávce štěstí. Na trávník jsme šli s cílem vstřelit rychlý gól, ale do zápasu jsme se začali dostávat, až když jsme prohrávali o dvě branky," nešetřil svoji družinu Ancelotti.

Milánští jeli do Nizozemska v pozici jasných favoritů a po úvodním duelu jen málokdo věřil, že by se mohli o účast ve finále obávat. Jenže zarputilost Eindhovenu, s níž sevřel AC Milán do kleští, opět potvrdila, že papírové předpoklady jsou často liché.

"V ohromné bitvě s vynikajícím soupeřem jsme museli jít až na dno svých sil. Nakonec se nám podařilo šťastně najít skulinu v jinak výborně pracující obraně," připomněl italský kouč situaci z 91. minuty, kdy Massimo Ambrosini překonal gólmana Gomése.

:. ANKETA
Kdo získá vítěznou trofej v letošní Lize mistrů? Hlasujte v anketě na konci článku.

Eindhoven sice o několik desítek sekund později zásluhou parádní trefy Cocuho opět odskočil na rozdíl dvou branek, další - postupový - gól už byl ale nad jeho síly. "Bylo to vydřené vítězství, nad předvedenou hrou se musíme zamyslet. Vůbec se nám nedařilo vnutit soupeři svou hru," kroutil hlavou Ancelotti.

V neděli čeká AC Milán přímý souboj s Juventusem Turín o první místo v italské Serii A, únavy svých hráčů se Ancelotti po duelu s PSV ale neobává. "Máme dost času na zotavení. Navíc jsme se v Eindhovenu netrápili ani tak fyzicky, jako spíš psychicky. Postup ale určitě zapůsobí jako morální bomba a proti Turínu to bude o něčem jiném," věří zkušený kouč.

Ve finále Ligy mistrů se Ancelottiho tým střetne s fotbalisty Liverpoolu, kteří dokázali ve druhém semifinále vyřadit londýnskou Chelsea, letošního mistra anglické Premier League. Jediný zápas o trofej pro vítěze se hraje 25. května v tureckém Istanbulu.

Italský celek si finále zahraje podruhé v uplynulých třech sezónách, v roce 2003 v penaltovém rozstřelu udolal svého nedělního soupeře z Turína. A i do utkání v Istanbulu půjde v roli favorita - např. sázková kancelář Bet&Win na vítězství AC vypsala kurz 1,9:1, zatímco na Liverpool 4,5:1.

Reklama