Hlavní obsah

Nic než postup, velí Čech před návratem Drogby na Stamford Bridge

Londýn

Rychle zapomenout na ligovou porážku s Aston Villou a koncentrovat se na pohárovou odvetu, která nemusí být vůbec jednoduchá. Fotbalisté Chelsea v úterý večer v osmifinále Ligy mistrů hostí Galatasaray Istanbul, první zápas skončil v Turecku 1:1. „Hrajeme doma a musíme toho využít k postupu. Věřím, že to dokážeme a zvedneme si náladu po nevydařeném zápase v lize,“ velí brankář Petr Čech.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Didier Drogba (vlevo) v hlavičkovém souboji se stoperem Chelsea Johnem Terrym.

Článek

Odveta se ponese ve znamení návratu ztraceného syna. Didier Drogba v dresu Galatasaraye Istanbul poprvé od předloňského odchodu nastoupí na Stamford Bridge, kde působil osm let.

„Pro fanoušky Chelsea stejně jako pro Didiera bude mít zápas hodně zvláštní příchuť. Jsem přesvědčen, že se mu dostane krásného přijetí, protože ho tady všichni měli rádi," ujišťuje Petr Čech na svých webových stránkách.

Pro Blues je jediným cílem postup do čtvrtfinále. „Výsledek 1:1 z prvního utkání dělá odvetu otevřenou. Pokud by dal soupeř gól, rázem by byli na koni. To nesmíme dopustit. Musíme dobře bránit a pokusit se, abychom góly dávali my a měli zápas od začátku pod kontrolou," přeje si gólman české reprezentace.

Úterní odvety osmifinále Ligy mistrů od 20:45:
Chelsea - Galatasaray Istanbul
První zápas: 1:1. Přímý přenos Prima Cool, on-line reportáž na Sport.cz.
Real Madrid - Schalke
První zápas: 6:1. On-line reportáž na Sport.cz.

Série čtrnácti zápasů bez prohry skončila

Víkend se Chelsea nepovedl. Po čtrnácti zápasech skončila v Premier League její série bez porážky. Podlehla 0:1 na hřišti Aston Villy, když dohrávala v devíti bez vyloučených Williana a Ramirese, v nastaveném čase byl navíc vykázán z lavičky i trenér Mourinho.

„Je to ztráta, která nás hodně mrzí, ale po první červené kartě se pro nás zápas ve druhé půli nevyvíjel moc dobře. I v deseti jsme se ale snažili rozhodnout a strhnout vítězství na naši stranu, jenže gól dal nakonec z brejku soupeř. Nedá se nic dělat, jedeme dál zápas od zápasu," říká Čech.

Odchytal už 47 utkání

Sezóna se už se přehoupla do poslední třetiny a u hráčů s velkým zatížením, kteří bojují na několika frontách, se začíná kumulovat únava.

„Zápasů je opravdu hodně. Člověk musí najít možnost, jak co nejrychleji zregenerovat a pokusit se nabrat síly. Zároveň je třeba mít široký kádr, aby se zátěž dala rozložit na více hráčů. Zvlášť, když přijdou zranění a karty," popisuje brankář, který je nejvytěžovanějším hráčem Chelsea v sezóně.

Odchytáno má na všech frontách už 47 zápasů. „Osobně se cítím dobře. Mám natrénováno a přece jen jsem z posledních let zvyklý, že každý rok odehraju kolem sedmdesáti zápasů," dodal Čech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články