Hlavní obsah

Manchester United stále žije a nic není nemožné, jásá kapitán Rudých ďáblů

Manchester

Jste slavný klub, který po odchodu božského kouče Alexe Fergusona během pár měsíců zcela ztrácí svou tvář. Takové a ještě větší invektivy musí v posledních týdnech poslouchat fotbalisté Manchesteru United. Obránce Patrice Evra je rád, že postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Olympiakos Pireus všechny kritiky Rudí ďáblové alespoň na chvíli umlčeli.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán Manchesteru United Patrice Evra se snaží obejít Nikose Vergose z Olympiakosu.

Článek
Fotogalerie

Vzhledem k absenci Vidiče navlékl kapitánskou pásku. A Patrice Evra dovedl svůj tým k malému zázraku. Po porážce 0:2 v Řecku už krizí zmítanému mužstvu málokdo věřil. Hattrick Van Persieho v odvetě (3:0) ovšem posunul Manchester United do čtvrtfinále.

„Bylo důležité, abychom ukázali, že milujeme a respektujeme náš klub. Úspěch jsme dosáhli zásluhou týmového ducha. Robin byl skvělý, vstřelil hattrick. Potřebujeme, aby nás táhli klíčoví hráči. V odvetě se to podařilo nejen jemu a Waynovi (Rooneymu), ale celému mužstvu," jásal francouzský levý obránce senegalského původu.

Jenže co dál? „Možná lidé budou říkat, že jsem příliš stará škola. Ale když máte ducha Manchesteru United, pak pro vás nic není nemožné," nevzdává se Evra naděje, že tým ještě zpackanou sezónu částečně zachrání.

Fanoušci svůj tým podrželi

„Po porážce 0:3 v Liverpoolu jsem byl zdrcený. Čekal jsem, že nás fanoušci doma vypískají. Ale to oni ne, zase zpívali a stáli při nás až do konce. To je fantastické."

Kritizovaný kouč David Moyes se ve středu večer nechal slyšet, že jeho tým klidně může Ligu mistrů vyhrát. To je pro Rudé ďábly de facto poslední cesta, jak si prestižní pohár zahrát i v příští sezóně. Také Evra se této naděje drží.

„Postup jsme si vybojovali. Když budeme v takovém duchu pokračovat, můžeme dosáhnout něčeho velkého. Ve čtvrtfinále nás čeká tvrdá konkurence, ale ukázali jsme, že Manchester United stále žije. A může vyzvat kteréhokoliv soupeře," vyhlásil Evra.

Reklama