Hlavní obsah

Dát na Old Trafford gól je sen, tvrdí před duelem s United záložník Bayernu Robben

Mnichov

Před čtyřmi roky poslal záložník Bayernu Arjen Robben nádherným gólem na Old Trafford svůj tým do semifinále fotbalové Ligy mistrů. Mnichovský tým prohrával s Manchesterem United už 0:3, ale po půli vrátil do hry Bayern Olič a čtvrt hodiny před koncem snížil právě Robben na 2:3 a vzhledem k domácí výhře 2:1 postupoval dál německý tým. Robben se v rozhovoru na klubovém webu netají, že by si něco podobného rád zopakoval i v úterním prvním čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Arjen Robben z Bayernu (vpředu) a Ashley Cole z Chelsea.

Článek

„Na ten gól samozřejmě vzpomínám a živě se mi vybavuje. Franck Ribéry rozehrál rohový kop a já trefil balón přímo z voleje. Tahle trefa určitě patří k mým pěti top gólům, i když na kráse tolik nezáleží. Byla navíc nesmírně důležitá, protože jsme šli dál," zavzpomínal nizozemský záložník.

Zápasy v Anglii pro něj mají specifické kouzlo. „Vždycky se na ně moc těším. A na Old Trafford v Manchesteru to je obzvlášť velký zážitek. Tenhle stadión má až neskutečnou atmosféru. Dát tady gól, to je prostě sen," dodal s tím, že by si ho v úterý večer znovu rád splnil.

V Anglii se jim daří

Bayern jede do Anglie během posledních dvanácti měsíců už počtvrté. Ve vyřazovací části dvakrát vyhrál v Londýně nad Arsenalem, loni na podzim pak v základní skupině exceloval na trávníku Manchesteru City a v květnu porazil ve Wembley v německém finále Ligy mistrů Dortmund. „Je to zvláštní, že se nám v Anglii tolik daří. V domácích zápasech máme naopak s anglickými týmy problémy. Arsenal nás loni porazil a letos v březnu u nás remízoval, Citizens v Allianz Areně na podzim vyhráli. Pokud chceme obhájit trofej, nesmíme osud takhle pokoušet," uvědomuje si Robben.

Úvodní čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov se hraje dnes od 20:45. Přímým přenosem ho vysílá Prima Cool, podrobnou on-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

„O Manchesteru United se píše, že není ve formě. To platí v Premier League, kde se jim tolik nedaří. O to víc se budou snažit probít do semifinále Champions League, aby dojem z této sezóny maximálně napravili. Musíme být opatrní a nepodlehnout tomu. Ale na to jsme už dost zkušení. Bude to určitě hodně těžký zápas," konstatoval třicetiletý středopolař.

Robben: Pořád jsou hodně silní

Situaci Bayernu podle něj neulehčí ani skutečnost, že nejlepšího střelce United a Robbenova spoluhráče z nizozemské reprezentace Robina van Persieho sužují zdravotní problémy. „Pochopitelně bude chybět, takový hráč schází vždycky. Ale ofenzivní síla Manchesteru United neleží jen na něm. Do formy se dostal Wayne Rooney, který opět dává góly. Je tu mladý Welbeck, ale také Nani a další borci," vypočítal, v čem je síla Rudých ďáblů.

"Pořád jsou hodně silní a doma obzvlášť. Předvedli to v osmifinálové odvetě s Olympiakosem Pireus, když bez potíží smazali dvougólové manko z prvního duelu a postoupili. Když se budeme držet naší osvědčené hry, dokážeme tu uspět. Hoffenheim byl nepovedeným intermezzem, to se stane. Naopak nás ten zápas po oslavách titulu vrátil na zem," zdůraznil Robben.

Jak dopadne první čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov?
Vyhraje domácí Manchester
25,3 %
Zápas skončí remízou
17 %
V duelu zvítězí Bayern
57,7 %
Celkem hlasovalo 5255 čtenářů.

Reklama