Hlavní obsah

Rudí ďáblové zachraňují sezónu, přečká však Old Trafford nájezd Bayernu?

Praha

Liga mistrů zachraňuje Rudým ďáblům sezónu. Zatímco v Premier League je Manchester United za otloukánka, v Champions League došel už do čtvrtfinále. Dnes večer však Moyesovi fotbalisté na Old Trafford narazí na obhájce trofeje Bayern Mnichov. Ve druhém úterním duelu Barcelona hostí Atlétiko Madrid, oba zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Phil Noble, Reuters

Wayne Rooney slaví svůj druhý gól proti Aston Ville.

Článek

Již před odvetou s Olympiakosem byl zralý na odvolání. Manchester United ale z osmifinále prošel dál a David Moyes si na chvíli oddechl. „S tímto týmovým duchem můžeme Ligu mistrů nakonec i vyhrát," troufal si dokonce kouč Rudých ďáblů.

Jenže po dalších porážkách na domácí scéně hlasy žádající Moyesovo odvolání sílí. A ve čtvrtfinále Ligy mistrů stojí v cestě Bayern Mnichov, který touží jako první v historii obhájit „ušatý pohár".

Dnešní zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů (od 20:45):
Manchester United - Bayern Mnichov
Přímý přenos Prima Cool, on-line reportáž na Sport.cz.
FC Barcelona - Atlético Madrid
On-line reportáž na Sport.cz.

„Prožíváme těžkou sezónu. Dýchalo by se nám o poznání lépe, kdybychom proti Bayernu uhráli dobrý výsledek," přeje si Moyes.

Bayern od října 2012 prohrál jen tři zápasy, z toho dva s anglickými celky. Snad i proto dává bavorský tým velký pozor, aby soupeře nepodcenil.

„Nemůžeme si dovolit, aby momentální postavení Manchesteru v anglické lize ovlivnilo naši mysl. Chceme tady hrát útočný fotbal a vstřelit góly. Nezáleží na tom, zda hrajeme první zápas venku a druhý doma. Nejdůležitější je, abychom vstřelili góly na hřišti soupeře," poukázal kapitán týmu Philipp Lahm.

Španělská bitva s duelem argentinských trenérů

Duel prvních dvou klubů španělské La Ligy, druhé Barcelony s vedoucím Atlétikem Madrid, je také soubojem argentinských trenérů Gerarda Martina s Diegem Simeonem.

Do popředí se tak dostala i jejich vzájemná kontroverze ještě z hráčských dob. V roce 1988 v zápase argentinské ligy Velez Sarsfield a Newell's Old Boys tehdy ještě ani ne 18letý Simeone vyprovokoval Martina, jehož rozhodčí vyloučil. Jenže za dalších deset minut šel po červené kartě předčasně ze hřiště i sám Simeone.

Barcelona usiluje o rekordní sedmý postup do semifinále Ligy mistrů v řadě. Atlético je zase v této sezóně soutěže spolu s Realem Madrid jediným neporaženým celkem. V evropských pohárech se tyto španělské týmy potkávají poprvé.

Reklama

Související témata: