Hlavní obsah

Rooney to přihrál a sudí mu na to skočil, zlobil se vyloučený Schweinsteiger

Manchester/Praha

Záložník Bayernu Bastian Schweinsteiger byl největším, ale i nejsmutnějším hrdinou svého týmu. V úterý večer vstřelil v úvodním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů vyrovnávací gól na Old Trafford do sítě Manchesteru United. V poslední minutě uviděl za faul na Rooneyho druhou žlutou a tudíž červenou kartu. Na odvetu tak bude příští týden koukat v Allianz Areně z tribuny.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Bastian Schweinsteiger gestikuluje k Wayneu Rooneymu poté, co byla hvězda Bayernu za faul na forvarda Manchesteru United vyloučena.

Článek

„Předvedli jsme dobrý výkon a výsledek 1:1 je pro nás dobrý, ale v příštím týdnu musíme vyhrát a neudělat z odvety zbytečné drama,“ nechal se slyšet Arjen Robben, vyhlášený nejlepším mužem zápasu. Vyslal čtyři nebezpečné střely, jen jednou se však trefil mezi tyče. Gólman De Gea však jeho technickou, ale prudkou střelu bravurně vyrazil na roh.

Jeho kolega ze středové řady Toni Kroos dodal: „Byl to těžký zápas, v němž jsme herně dominovali. United však dokázali, jak jsou nebezpeční. Výsledek beru, i když jsme měli víc příležitostí než domácí, pro odvetu nám dává větší šanci než soupeři.“

Hodně naštvaný byl autor vyrovnávacího gólu Bastian Schweinsteiger. „Gól padl po výborné akci. Obrana si mne nevšimla, stačilo dobře zamířit,“ řekl lakonicky ke své trefě. „Červenou kartu nechápu, rozhodně to nebyl tak tvrdý zákrok. Rooney to přihrál a sudí na to skočil. Mrzí mě, že nemůžu hrát odvetu, ale věřím, že postupovou šanci nepustíme,“ zdůraznil před německými novináři.

Guardiola byl spokojený

Kouč Bayernu Josep Guardiola byl s výsledkem vcelku spokojený. „Gratuluji svému týmu, opravdu jsem s remízou spokojený. Měli jsme šance a neproměnili je, ale také při nás stálo štěstí, protože příležitosti Welbecka a Rooneyho byly opravdu veliké. O Manchesteru se píše, že je v krizi. Dnes jsem si ničeho takového nevšiml. Nesmí se zapomínat, že to je stále jeden z nejlepších týmů na světě. Výsledek je slibný, ale zároveň nebezpečný. Musíme odvetu zkrátka vyhrát,“ zdůraznil po utkání Guardiola.

„Domácí výborně bránili a spoléhali na brejky, což je jejich silná zbraň. My jsme se na takovou hru připravovali, ale jejich obranný blok byl velmi hluboký, pohyblivý a přesný. Proti takovému se pak těžko hraje. Pro nás je ale tenhle zápas poučením. Musíme na jejich hru něco vymyslet, dostávat se do šancí a ty proměňovat. Lze předpokládat, že bude v Allianz Areně velmi podobná,“ uvedl dále.

Jestliže byl spokojen s hrou i výsledkem, pak mu vadilo vykartování dvou klíčových hráčů. V odvetě nemůže nasadit Schweinsteigera ani stopera Javiho Martíneze. „Schweinsteiger hrál skvěle, škoda toho vyloučení, které podle mne bylo hodně, ale hodně přísné. I takové věci se ale ve fotbale stávají. S nahrazením Martíneze si poradíme snáz. Po trestu bude k dispozici Dante. Musíme se s tím zkrátka vyrovnat,“ konstatoval Guardiola, který ani v tak nabitém kádru nemá za Schweinsteigera adekvátní náhradu na post defenzívního záložníka do dvojice s Lahmem. Chybí mu i zraněný Thiago.

Který tým postoupí do semifinále Ligy mistrů?
Manchester United
36,2 %
Bayern Mnichov
63,8 %
Celkem hlasovalo 2268 čtenářů.

Reklama