Hlavní obsah

Famózní Diegova trefa okouzlila i Katalánce. Ten gól byl geniální, uznal kouč Barcy

Barcelona
Aktualizováno

Camp Nou není pro Atlético Madrid oblíbeným stadiónem. V barcelonském fotbalovém chrámu zvítězilo v soutěžním střetnutí naposledy v roce 2006 a ani tentokrát se z výhry neradovalo. Úterní remízu 1:1 ale bralo všemi deseti, díky ní mají Rojiblancos velmi zajímavé vyhlídky do odvety a nadějné šance na postup do semifinále Ligy mistrů.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Záložník Atlétika Madrid Diego se raduje z gólu proti Barceloně.

Článek
Fotogalerie

„S výsledkem rozhodně panuje spokojenost. V našem mužstvu je mnoho hráčů, kteří fotbalem žijí, a to mě naplňuje hrdostí. Jsem šťastný, že dokážeme konkurovat takovýmhle soupeřům. Z taktického hlediska to bylo nádherné utkání," těšilo kouče Atlétika Diega Simeoneho.

V této sezóně spolu oba týmy svádějí nelítostné souboje skoro na všech frontách. V srpnu loňského roku se utkaly o španělský Superpohár a po výsledcích 1:1 a 0:0 se z trofeje radoval katalánský velkoklub. V lize pak oba prahnou po mistrovském titulu a lépe je na tom zatím Atlético. V čele soutěže má před Barcelonou jednobodový náskok. Vzájemný duel v Primera División skončil v lednu bez branek a ani úterní úvodní čtvrtfinále Champions League vítěze nepoznalo.

Diego Costa možná stihne odvetu

Po devadesáti minutách hry byl ale o něco spokojenější madridský celek. V Barceloně vyválčil cennou remízu, ačkoliv už po půl hodině přišel o klíčového forvarda Diega Costu, jenž musel kvůli zranění stehenního svalu střídat. Jeho zranění ale není vážné, sval není natržený a není tak vyloučeno, že Costa stihne odvetu.

Jenže Atlético truchlit nemuselo. Simeone měl totiž šťastnou ruku. Na trávník vběhl Brazilec Diego, který v 56. minutě výstavní ranou poslal hosty do vedení.

"S výkonem Diega jsem spokojen. Je to velice poctivý hráč. Je pro nás velkou posilou," pochvaloval si argentinský trenér ve službách Rojiblancos.

Devětadvacetiletý Diego, jenž zamířil do Atlétika na konci ledna z Wolfsburgu, předvedl po změně stran opravdu úchvatný kousek. Za pokutovým územím se opřel do balónu a k úžasu všech vymetl levou šibenici domácí svatyně. "Byl to krásný gól a také velmi důležitý. Jsem velmi šťastný. S každým vstřeleným gólem mi stoupá sebevědomí a jistota," liboval si Diego. "Poslední zápasy pro mě nebyly zrovna jednoduché. I přestože jsem moc nenastupoval, byl jsem velice nadšený, protože tým neustále vyhrával," doplnil.

Iniesta: Je to otevřené

Jeho nádherný zásah okomentoval s obdivem i barcelonský kormidelník Gerardo Martino."Byl to geniální gól," uznal.

Skvělý gólman Thibaut Courtois úspěšně odolovával náporu domácího celku až do 71. minuty, kdy rozvlnil síť Neymar. Brazilec tak mužstvu uchoval naději do odvety, která se uskuteční na stadiónu Vicenteho Calderóna příští středu.

"Nepostoupit do semifinále by byl obrovský neúspěch a zklamání," přiznal Martino, jenž už po dvanácti minutách musel stáhnout ze hřiště španělského reprezentanta Gerarda Piquého. Sedmadvacetiletý stoper se v jednom ze soubojů zranil a nebyl schopen ve hře pokračovat. A vypadá to, že Barceloně hned tak nepomůže. První informace hovořily o vlasové zlomenině kyčelní kosti. Podle odhadů bude Piqué mimo hru přibližně měsíc.

Dalších branek se už diváci nedočkali. Vstřelený gól na půdě soupeře však dává o trochu lepší výchozí pozici do odvety Atlétiku. Barcelona se ale s letošním ročníkem Champions League rozloučit ještě rozhodně nechce. "Do odvety to je stále velmi otevřené. Očekávám podobný zápas jako na Camp Nou," prohlásil barcelonský záložník Andrés Iniesta.

Kdo postoupí do semifinále fotbalové Ligy mistrů?
Atlético Madrid
55,3 %
FC Barcelona
44,7 %
Celkem hlasovalo 6879 čtenářů.

Reklama

Související témata: