Hlavní obsah

Ronaldo ve svém stém zápase vyrovnal Messiho rekord a Real má pomstu na dosah

Madrid

Pomsta za loňské vyřazení v semifinále bude sladká. Fotbalisté Realu Madrid porazili v prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů Dortmund hladce 3:0 a jednou nohou jsou v semifinále. „Sníme o finále, ale od něj nás dělí ještě tři zápasy. Výsledek nám dává velké šance do odvety, ale v Dortmundu si ještě musíme dávat pozor,“ konstatoval Carlo Ancelotti, trenér Bílého baletu.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo slaví svůj gól v duelu s Borussií Dortmund.

Článek
Fotogalerie

Scénář středečního večera na San Bernabéu byl téměř dokonalý. Skóre uzavřel Cristiano Ronaldo, který tak ve svém jubilejním 100. zápase v Lize mistrů s 14 góly vyrovnal střelecký rekord soutěže Lionela Messiho v jedné sezóně.

Právě Ronaldo způsobil italskému kouči největší vrásky, musel ho střídat. „Cristiano měl problém s kolenem a nechtěli jsme riskovat. Není zraněný, je to jen menší komplikace," oddechl si Carlo Ancelotti.

Jeho Real společně s madridským rivalem Atlétikem ještě v této sezóně LM neprohrál. „Výsledek 3:0 je velkolepý. Neinkasovali jsme a udělali velký krok směrem do semifinále. Před odvetou máme významný náskok," liboval si autor druhé branky Isco.

V domácí soutěži se Real propadl až na třetí příčku, ale v Lize mistrů zabral. „Tato soutěž nás hodně motivuje. Dva zápasy jsme neměli dobré, ale mužstvo na ně zareagovalo velmi správně," oddechl si Ancelotti.

Klopp chce vyhrát aspoň odvetu

Naopak Borussii je jasné, že loňskou senzaci na úkor Realu už sotva zopakuje. „Udělali jsme to domácím až moc snadné, hlavně chybami před druhým a třetím gólem. Musíme však vzít v úvahu, že jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů na světě," kabonil se kouč Jürgen Klopp.

„Před odvetou nebudu nic slibovat, ale chceme v ní hrát atraktivní fotbal a pokud možno zvítězit. A uvidíme, na co nám to bude stačit. Až do závěrečného hvizdu jsme měli hodně šancí, abychom aspoň jeden gól vstřelili. Do odvety by nám hodně pomohl," litoval Klopp.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články