Hlavní obsah

Směšné, pánové, špatný vtip, sepsul Mourinho nešťastnou Chelsea

Padnul kolegovi Blancovi přátelsky kolem krku, ale jinak byl vytočený až běda. Fotbalisté Chelsea si mohli z Paříže odvézt k odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů nadějnou porážku 1:2. Jenže těsně před koncem nastavení si z nich střídající Pastore udělal slalomové kužílky a třetím gólem poslal Blues nad propast vyřazení. „Gary Cahill mluví o nedbalosti. Já říkám směšné, špatný vtip, pánové!“ zkritizoval kouč José Mourinho své borce.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech inkasuje úvodní gól z kopačky Argentince Ezequiela Lavezziho ve středečním utkání Ligy mistrů v pařížském Parku princů.

Článek
Fotogalerie

Ne že by kapituloval, zkusí před odvetou na Saint Germain něco vymyslet. „Postoupit teď bude obtížné, ale ne nemožné. Ve fotbale není nic nemožné. Ještě to zkusíme, musíme dát do odvety všechno," vyzývá Mourinho.

Jenže sám je otrávený. Po porážce na hřišti Crystal Palace uznal, že mistrovský titul v Premier League je pro Chelsea pomalu utopií. A teď moc dobře cítí, že se hodně vzdálilo také semifinále Ligy mistrů.

„V osmifinále jsme si z Istanbulu přivezli remízu 1:1. Z toho jsme mohli před odvetou s Galatasaray vycházet a vybrat si, jestli budeme útočit a snažit se ovládnout hru, nebo více bránit. Teď musíme vsadit všechno na jednu kartu a snažit se vyhrát 2:0, 3:1 nebo 4:1. Neexistuje žádný jiný přístup," láteří Mourinho.

Pastoreho gól změnil spoustu věcí

„Třetím gólem se mění mnoho věcí, ale nevíme, jak mnoho," liboval si naopak jeho protějšek Laurent Blanc. „Čeká nás ještě těžká odveta na Stamford Bridge, to jsem hráčům hned v kabině zdůraznil," dodával.

Trenér Chelsea se logicky stále vracel k Pastorově parádě, po níž Petr Čech inkasoval zlomový gól. „Prostě směšný gól. Nebudu veřejně vinit jednotlivce za chyby. Promluvím si s nimi v šatně," avizoval zlověstně.

Jeho tým měl přitom znovu blízko k optimální remíze 1:1. Kanonýr Ibrahimovic se neprosadil a ještě se zranil. Jenže před první brankou chyboval mazák Terry, druhý gól si dal Luiz do vlastní sítě sám - a pak přišla fatální hrubka v nastavení.

Ibrahimovice přitom měli pod kontrolou

„Hráli jsme proti velkému týmu, který má velmi šikovné ofenzivní hráče. Takticky jsme hráli dobře, pod kontrolou jsme měli Ibrahimovice, Cavaniho, Thiaga Mottu i Verrattiho. Bohužel jsme jim však pomohli svými chybami," poukázal Mourinho.

A co dál? „Ještě nejsme vyřazení. Budeme se snažit vývoj otočit. Teď už vlastně nemáme co ztratit. Soupeř teď cítí, že je v dobré pozici. Ale také moc dobře vědí, že to ještě není konec," nevzdává se Mourinho.

Reklama

Související témata: