Hlavní obsah

Nepotřebujeme výsledek z říše snů. Proti Paříži není nic ztracené, burcuje Čech

Fotbalisté londýnské Chelsea touží v úterní čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů proti Paris St. Germain po smazání dvoubrankového manka a postupu do další fáze. Blues stačí v domácím zápase, který se hraje od 20:45 hodin (živě na Prima Cool, on-line na Sport.cz), výhra 2:0 nebo jakékoliv vítězství o tři a více gólů. Podle českého brankáře Petra Čecha není takový scénář nereálný.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Obránce Chelsea David Luiz (vpravo) střílí nešťastný vlastní gól brankáři Petru Čechovi v utkání Champions League v Parku princů proti PSG.

Článek

Pařížané si do odvety na Stamford Bridge přivezli náskok 3:1, v úterním zápase se však musí obejít bez své největší hvězdy Zlatana Ibrahimovice, který se v Parku princů zranil. I když Blues nepodali v prvním měření sil nejlepší výkon, Čech věří, že se nakonec bude radovat z postupu.

„Všichni víme, co musíme uhrát, abychom šli dál. Vyhrát 2:0 se dá. Nebo 3:1 a porvat se o postup v prodloužení. Určitě to není nějaký výsledek z říše snů. Víme, že nás čeká těžký zápas proti kvalitnímu soupeři, ale nic není předem ztracené," prohlásil Čech na svých webových stránkách.

Londýnskému celku bude chybět distancovaný záložník Ramires, nejspíš nenastoupí ani zraněný útočník Eto'o. Čech i tak věří, že jeho spoluhráči zužitkují zkušenosti, které nabrali v těžkých zápasech. „Výhoda je teď na straně soupeře, ale my tyhle těžké zápasy umíme hrát. Pod tlakem jsme skoro pořád. Důležité bude, jak začneme. Bylo by ideální si vytvořit tlak a dát rychle nějaký gól," věří jednička v brance Chelsea.

Londýnský celek se chce před vlastními fanoušky vyvarovat zbytečných chyb, které ho v Paříži stály lepší výsledek. „Hlavně se musíme z těch chyb poučit. Přitom v první půli jsme zápas měli docela pod kontrolou, jenže oni potrestali prakticky každou naší chybu. Teď už si něco podobného dovolit nemůžeme," dodal Čech.

Postoupí Chelsea přes Paris SG do semifinále Ligy mistrů?
Ano, postup si zajistí po 90 minutách
47 %
Ano, ale rozhodne prodloužení/penalty
7,6 %
Ne, náskok PSG je dostatečný
45,4 %
Celkem hlasovalo 7780 čtenářů.

Reklama

Související témata: