Hlavní obsah

Mourinho neznervózněl, i když má blízko prvnímu vypadnutí ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Londýn

Úterní odvetný zápas čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Paris Saint-Germain (od 20:45 hodin živě na Prima Cool, on-line na Sport.cz) napoví mnohé o tom, jestli bude letošní sezóna pro Blues úspěšná, nebo nikoliv. Londýňané jsou blízko vyřazení, a pokud na Stamford Bridge nesmažou prohru 1:3 z úvodního utkání, v elitní klubové soutěži skončí. Úspěšného trenéra Josého Mourinha však případný konec v Champions League nestraší. „Mnozí fanoušci přeci očekávají, že nás PSG vyřadí. Musíme zariskovat a pak se uvidí,“ nechal se slyšet portugalský manažer.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

"Takhle malinkou šanci máme na postup," vtipkoval trenér Chelsea José Mourinho před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů proti PSG.

Článek

Mourinho má v Lize mistrů skvělou bilanci. Se svými kluby ještě nikdy nebyl vyřazen v základní skupině, dvakrát dokonce vyhrál ušatý pohár, jenže teď je blízko svému prvnímu vyřazení ve čtvrtfinále. Pokud by Chelsea neprošla, už bude hrát pouze o anglický titul.

„Nejsem vůbec nervózní. Zápas si chceme užít, budeme hrát na riziko. Nejdůležitější je, že hráči chtějí postoupit," tvrdil Mourinho na předzápasové tiskové konferenci. Podle portugalského stratéga fanoušci mnohem více očekávají od PSG. „Pokud se nám podaří soupeře vyřadit, bude to pro ně velká rána a velké zklamání. Budeme útočit od prvních minut a věřím, že se nám to podaří," dodal trenér Chelsea, která se bude muset obejít bez distancovaného Ramirese a nejspíš i zraněného Eto'a.

Hosté nechtějí o vyřazení ani slyšet. Trenér Laurent Blanc se sice musí obejít bez kanonýra Zlatana Ibrahimovice, který si v úvodním měření sil poranil sval, i tak ale mají kádr nabitý hvězdnými jmény. A náskok 3:1, který v Parku princů jistil fantastickou trefou v poslední minutě Argentinec Pastore, dává Paris Saint-Germain v odvetě velké šance na postup.

PSG může vylepšit rekord

„Do hry musíme jít s velkou motivací, není důležité, kolik procent máme šanci, ale jak k odvetě přistoupíme. Chceme vstřelit rychlý gól, který by nám hodně pomohl. Myslím, že dopředu musí hrát Chelsea, takže se budeme snažit využívat prostoru, který se nám naskytne na rychlé brejky," odtajnil kouč Paris Saint-Germain Laurent Blanc.

Francouzský celek v rukou bohatých katarských šejků může v Londýně prodloužit sérii 11 vítězných soutěžních zápasů a ještě vylepšit klubový rekord. Zajímavostí je, že Paříž vyhrála na evropské scéně jedenáct ze 14 odvetných utkání vždy, když předtím uspěla doma v Parku princů.

Postoupí Chelsea přes Paris SG do semifinále Ligy mistrů?
Ano, postup si zajistí po 90 minutách
47 %
Ano, ale rozhodne prodloužení/penalty
7,6 %
Ne, náskok PSG je dostatečný
45,4 %
Celkem hlasovalo 7780 čtenářů.

Reklama

Související témata: