Hlavní obsah

Real šetřil Ronalda a málem vypadl. Udělejte z nás instruktážní video, vyzval hrdý Klopp

Dortmund

Senzaci měli na dosah. Podle bookmakerů sázkových kanceláří nebylo před odvetami čtvrtfinále Ligy mistrů větších outsiderů na postup než fotbalistů Dortmundu. Ani porážka 0:3 na San Bernabeu je ovšem nepoložila. Borussia připravila v odvetě Realu Madrid první porážku v letošním ročníku (2:0), a i když jí to na postup nestačilo, podala jasný důkaz, že šance na zázrak je vždycky.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Marco Reus slaví se svými spoluhráči z Dortmundu gól proti Realu Madrid v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Vypadli, přitom byli mnohem většími hrdiny než postupující Real. „Náš zraněný hráč Neven Subotič mi po zápase řekl, jak je hrdý, že je součástí tohoto týmu. A to je přesně ono, já to cítím stejně. Vy prostě musíte vytvořit video z této odvety a ukázat ji všem týmům, které kdy prohrály první zápas 3:0," dmul se pýchou Jürgen Klopp, trenér Dortmund.

„Byla to noc utrpení, ale nakonec jsme rádi, že jsme se dostali až do semifinále," oddechl si jeho protějšek Carlo Ancelotti.

Portugalec Ronaldo je s 14 zásahy nejlepším kanonýrem soutěže, dalším gólem vyrovná Messiho střelecký rekord v jedné sezóně. Musí si však počkat na semifinále, Real ho v odvetě šetřil. „Cristiano byl v pořádku, ale nechtěli jsme raději riskovat. Chceme, aby se plně zotavil pro semifinále. V této fázi soutěže už bude každý soupeř obtížný," vysvětlil Ancelotti.

Vynikající večer, básnil šéf předem odepsaných

„Vynikající večer. Ukázali jsme, že na postup jsme měli. Byli jsme jasně lepší, jen gólů jsme měli dát ještě víc. Kluci podali mimořádný výkon, nemám jim co vytknout," líčil Klopp.

Bílý balet vybojoval čtvrtý postup do semifinále v řadě, Dortmundu aby se však raději vyhýbal. Borussia porazila Real doma třikrát ze sebou, přitom loňské úvodní semifinále skončilo jasným výsledkem 4:1.

„Výjimečný večer. Nikdo nám před odvetou nevěřil, a stejně jsme ještě dokázali rozblikat maják naděje," cenil si Klopp.

Reklama

Související témata: