Hlavní obsah

Rýpalové, mlčte, vzkázal Čech svými zákroky. Po bitvě už věděl, proč kouč tak sprintoval

Londýn/Praha

Rázná odpověď: nula na kontě inkasovaných gólů, postup a k tomu několik zákroků, jimiž podržel Chelsea. Petr Čech v odvetě čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů s Paris SG (2:0) poněkud znevážil úvahy kritiků a rýpalů, že se velmi rychle blíží doba, kdy vyklidí bránu londýnského týmu Thibautovi Courtoisovi či někomu jinému.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech diriguje své spoluhráče v utkání s Paris Saint-Germain.

Článek
Fotogalerie

„Je to veliká satisfakce," uvedl pro své internetové stránky s tím, že do poslední chvíle věřil, že týmu postup neunikne. „Byl jsem o tom přesvědčený," tvrdil gólman, který se po prvním utkání (1:3) proměnil tak trochu ve štvance. Dva góly byly jeho, znělo fotbalovým éterem. Psychiku pro odvetu mu to zjevně nijak nenahlodalo. „Už před zápasem jsme říkali, že vyhrát doma 2:0 není nic nemožného. Od začátku do konce jsme za tím šli," pochvaloval si.

Ani dvě nastřelená břevna tým podle něj nijak nenalomila. Soupeř zlobil, kouč Chelsea Mourinho se nebál zariskovat se třemi útočníky. Ale nic jiného ani nezbývalo. „Byla to jediná možnost," podotkl i Čech k úporné obraně soupeře, který ho ale přes Ibrahimovicovu absenci dokázal zaměstnat. Už za stavu 1:0, ale zejména v závěru.

Mourinho se neradoval, běžel udílet rady

„Celou dobu jsme šli za vítězstvím," pochvaloval si. Své úterní vydařené zákroky a ani situaci, která nastala po prohře v prvním zápase (1:3), však nijak nezmiňoval.

Životní trefu zaznamenal Demba Ba, v nejednoduché situaci dokázal skórovat. Nastala extáze, za hráči sprintoval k rohovému praporku jásat i kouč. „Já jsem to pořádně neviděl, bylo to na druhé straně hřiště. Ale prý potřeboval něco říci Torresovi, proto tam běžel," naznačil Čech, že ve chvílích radosti, kdy Chelsea zlomila soupeře druhým gólem, uděloval kouč pokyny.

Jasný je teď zatím jediný možný soupeř pro další fázi - Real Madrid. Další dva vzejdou ze středečních čtvrfinále. Čech příštího protivníka, kterého se dozví při pátečním losu, ale neřeší. „Vůbec, ve čtvrtfinále ani v semifinále už si člověk nemůže vybírat," odbyl záležitost tradiční formulí. „Když chceme postoupit, musíme si poradit s každým," vzhlíží v soutěži k nejvyšší metě.

Dotáhne Petr Čech sezónu ke zdárnému konci a bude i na počátku té příští jedničkou v Chelsea?
Ano
85 %
Ne
15 %
Celkem hlasovalo 43204 čtenářů.

Reklama

Související témata: