Hlavní obsah

Mnichovská Allianz arena mírně prořídla, Bayern pykal za hanlivý transparent fanoušků

Transparent "Homosexuální Kanonýři", který v březnovém utkání Ligy mistrů s Arsenalem vyvěsili fanoušci Bayernu Mnichov, přišel bavorský celek hodně draho. Jindy vyprodaná Allianz arena zůstala ve středeční odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru United místy prázdná. Sektor 124 musel po nařízení UEFA zůstat bez diváků, na tribuně tak pouze vlály cedule "Ne rasismu". Bayern kvůli tomu přišel o zhruba sedm stovek příznivců.

Foto: Twitter

Transparentem "Homosexuální Kanonýři" urážela část fanoušků Bayernu v březnovém utkání Ligy mistrů fotbalisty Arsenalu. Posloužila jim k tomu i karikatura Mesuta Özila.

Článek

Na incident před dvěma týdny upozornila organizace Fotbal proti rasismu v Evropě (FARE). Na transparentu byla karikatura německého reprezentanta ve službách Arsenalu Mesuta Özila. Pod jeho zobrazením byl umístěn homofobní slogan "Homosexuální Kanonýři".

Kromě uzavření sektoru 124 v jedné z nejmodernějších fotbalových arén potrestala UEFA německý klub také pokutou 10 000 eur (asi 280 tisíc korun).

Reklama

Související témata: