Hlavní obsah

Čech varuje před Atlétikem: V Superpoháru nás smetli rozdílem třídy

Pořádně hořké vzpomínky má na poslední duel s Atlétikem gólman Chelsea Petr Čech. Současný lídr španělské fotbalové ligy, který se na konci dubna postaví londýnskému celku do cesty v boji o letošní finále Ligy mistrů, nasázel českému brankáři před necelými dvěma lety do sítě čtyři góly. "Smetli nás rozdílem třídy," přiznává na svých oficiálních internetových stránkách Čech.

Foto: Stringer, Reuters

Úspěšný střelec Atlétika Madrid Koke a jeho spoluhráč David Villa (vpravo) se radují z vedoucího gólu v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Článek

Atlético je v letošní sezóně k neudržení. V La Lize se snaží narušit hegemonii Realu Madrid a Barcelony a bojuje statečně. Šest kol před koncem soutěže má v čele před druhou Barcelonou jednobodový náskok. A zubí si brousí i na prestižní trofej v milionářské Champions League. A právem, vždyť ve čtvrtfinále dokázalo vyřadit i favorizovanou Barcu a po dlouhých čtyřiceti letech proniklo mezi nejlepší čtyři celky nejlepší evropské klubové soutěže.

"Mužstvo je prakticky pohromadě dva roky, vynikají skvělým týmovým pojetím a poctivostí. Mají spoustu kvalitních a zkušených hráčů, jsou opravdu nebezpeční hlavně směrem dopředu," ocenil kvality protivníka český reprezentační brankář. "Jejich předností je i dobrá organizace hry a rychlý přechod do útoku," naznačil další silné stránky španělského klubu.

Madridský tým nedovolil v odvetném čtvrtfinále rivalovi z Camp Nou ani jeden gól. Naopak sám skóroval už v 5. minutě, kdy se trefil Koke a zaslouženě slavil postup. "Byli jasně lepší od začátku do konce. Kromě jediné šance Barcelonu do ničeho nepustili a sami mohli dát pět gólů. Obzvlášť doma jsou opravdu hodně silní," uvědomuje si Čech.

Poslední vzájemné měření sil s Atlétikem má ještě v čerstvé paměti. V létě 2012 se s ním jeho Chelsea střetla o Superpohár a duel mezi šampiónem Champions League a vítězem Evropské ligy se jasnou záležitostí Rojiblancos. Blues prohráli 1:4, tehdejší kanonýr Atlétika Radamel Falcao zaznamenal hattrick.

"Pro každého z nás je to ne zrovna příjemná vzpomínka. My měli za celý zápas jedinou střelu na bránu a z ní jsme dali gól, oni snad deset šancí. Smetli nás rozdílem třídy a doufám, že se z toho poučíme," říká Čech.

Postoupí do finále letošního ročníku Ligy mistrů Chelsea, nebo Atlético Madrid?
Chelsea
50 %
Atlético
50 %
Celkem hlasovalo 5778 čtenářů.

Reklama

Související témata: