Hlavní obsah

Nastoupí Courtois proti Čechovi? Atlético si nechce rozhněvat Chelsea, čeká na dohodu

Madrid

Dojde v semifinále Ligy mistrů na brankářský souboj Petra Čecha s Thibautem Courtoisem? V ožehavé otázce kolem belgického brankáře, jenž z Chelsea hostuje v Atlétiku Madrid, stále není jasno. Přestože UEFA deklarovala, že žádný smluvní závazek mezi oběma kluby nemůže zabránit mladému gólmanovi ve startu proti mateřskému týmu, neznamená to automaticky, že se Courtois v bráně proti Blues objeví.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Brankář Atlétika Madrid Thibaut Courtois v akci proti Neymarovi.

Článek

I výkonný ředitel Chelsea Ron Gourlay potvrdil, že ostrovní tým nebude bránit Courtoisovi, aby nastoupil ve vzájemném souboji, „pokud jej trenér Diego Simeone do zápasu nominuje."

Vedení Atlétika přitom dříve deklarovalo, že ve smlouvě o hráčově hostování je klauzule, podle níž by madridský klub za každý Courtoisův zápas mezi tyčemi proti Chelsea měl zaplatit částku (britská média uvádí sumu 3 milióny eur), kterou si nemůže dovolit.

Atlético by rádo udrželo gólmana i pro příští sezónu, a tak si nechce ani v tak důležitém utkání, jakým je semifinále Ligy mistrů, rozhněvat šéfy v Chelsea rozhodnutím, na němž by nepanovala vzájemná shoda.

Máme i Aranzubiu

„Nevím, kolikrát budu muset tohle ještě zopakovat, Courtois je hráčem Chelsea a u nás jen hostuje. Snažíme se ho získat i pro další sezónu. Takže pokud se nám teď podaří dosáhnout s Chelsea dohody, bude v semifinále hrát. Ale on je hráčem Blues a my jsme gentlemani, kteří dodrží to, pod co se podepsali," vysvětloval španělským novinářům prezident Atlétika Enrique Cerezo.

„Jsem přesvědčen, že nakonec bude moct nastoupit, protože zde bude dohoda mezi Chelsea, Atlétikem a samotným brankářem. Pokud by hrát nemohl, máme Aranzubiu (brankářská dvojka), který ho dokáže nahradit," ubezpečoval Cerezo.

Je ale zřejmé, že absence vynikajícího brankáře, jenž má být nástupcem Petra Čecha v Chelsea, by pro Atlético nejspíš znamenalo výrazné oslabení.

Nastoupí nakonec brankář Thibault Courtois do zápasů proti Chelsea?
Ano, nastoupí do obou
72,4 %
Nastoupí jen do jednoho
5,3 %
Ne, nenastoupí vůbec
22,3 %
Celkem hlasovalo 5753 čtenářů.

Reklama

Související témata: