Hlavní obsah

Nejlepší obrany vs. nejlepší brankáři? Čech doufá, že na hřišti Atlétika Madrid bude chytat

Madrid

Už dnes se na stadiónu Vicenteho Calderóna odehraje úvodní zápas semifinále Ligy mistrů. Domácí Atlético Madrid hostí londýnskou Chelsea, v jejíž sestavě by se měl po lehké viróze objevit také brankář Petr Čech. Ten v sobotu nenastoupil do ligového duelu se Sunderlandem, který Blues nečekaně prohráli 1:2. Od 20:45 hodin (živě na Prima Cool, on-line na Sport.cz) se střetnou nejlepší obrany španělské i anglické ligy, fanoušci se samozřejmě také těší na duel dvou brankářů - domácího Thibauta Courtoise a Petra Čecha.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Brankář Atlétika Madrid Thibaut Courtois v akci proti barcelonskému Neymarovi.

Článek

„Už jsem absolvoval kompletní trénink. Jedu s týmem na zápas a věřím, že budu moci hrát," prozradil na svém webu Petr Čech.

Zkušený gólman i jeho spoluhráči nemají na španělského protivníka nejlepší vzpomínky. Čech v posledním měření sil dostal v Superpoháru od Atlétika čtyři góly. „Nebylo to nic příjemného. My měli za celý zápas jedinou střelu na bránu a z ní jsme dali gól, oni snad deset šancí. Tehdy nás smetli rozdílem třídy a doufám, že se z toho poučíme," prohlásil Čech po semifinálovém losu.

Atlético je v této sezóně pod vedením kouče Diega Simeoneho k nezastavení, v Lize mistrů už vyřadilo AC Milán s Barcelonou a touží po skalpu dalšího velkoklubu. „Oni zatím šlapou jak hodinky a uvidíme, jestli se v dnešním utkání zaseknou. Je to semifinále Ligy mistrů, velký zápas. Hrajeme venku a musíme se pokusit vybojovat výsledek, který nám dá co nejlepší pozici do odvety," doufá Čech.

Budu bojovat, třeba i s Courtoisem, vzkázal Čech

Dnes dojde i k dlouho očekávanému brankářskému souboji Petra Čecha s Thibautem Courtoisem. Oba jsou sice hráči Blues a belgický brankář původně neměl do semifinále zasáhnout, ale po rozhodnutí UEFA může klíčové duely Atlétika v Champions League odehrát. Právě v souvislosti s Courtoisem se na ostrovech už několik měsíců spekuluje nad tím, že by Čech mohl po sezóně v Chelsea skončit.

Český brankář je však připraven o místo jedničky dál bojovat, třeba i s Courtoisem. Pokud vskutku přijde. „Když tady na začátku přípravy bude, tak tady bude. Pro mě se nic nezmění. Ať už tady bude kdokoliv, pořád budu muset ukázat, že jsem lepší než on, abych si udržel místo v týmu," citoval Čecha list Daily Mail.

Atlético i Chelsea jdou do úterního úvodního semifinále mimo jiné i s vizitkou dvou nejlepších obran. Španělský celek v 34 utkáních La Ligy inkasoval jen 22 branek, Chelsea odehrála o jeden zápas víc, v Premier League má však suverénně nejlepší defenzivu, která lovila míč ze své sítě jen šestadvacetkrát.

Jak dopadne úvodní semifinálový zápas Ligy mistrů mezi Atlétikem a Chelsea?
Zvítězí Atlético
40,7 %
Remízou
17,8 %
Vyhraje Chelsea
41,5 %
Celkem hlasovalo 11998 čtenářů.

Reklama

Související témata: