Hlavní obsah

Atlético - Chelsea 0:0Čech se zranil a semifinále Ligy mistrů nedohrál. Chelsea veze z Madridu remízu

Aktualizováno

Žádný gól nepřineslo úvodní semifinále Ligy mistrů mezi Atlétikem Madrid a londýnskou Chelsea. Remíza 0:0 na stadiónu Vicenteho Calderóna nechává šance na finále pro oba týmy otevřené. Hned po úvodní čtvrthodině však skončil očekávaný souboj mezi Petrem Čechem a jeho nástupcem Thibautem Courtoisem, jenž hostuje v Atlétiku. Český gólman se totiž po srážce Raúlem Garcíou zranil a kvůli poraněnému ramenu musel střídat. Podle kouče Joseho Mourinha se už do konce sezóny v brance Chelsea neobjeví. Jeho náhradník Mark Schwarzer nakonec dokázal udržet čisté konto.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman Chelsea Petr Čech (vlevo) při kolizi s hráčem Atlétika Raulem Garciou, po níž pro českého brankáře semifinále Ligy mistrů skončilo.

Článek
Fotogalerie

Madridské mužstvo bylo v prvním poločase střelecky aktivnější, ale Schwarzera spíše jen rozchytávalo. Garcíova hlavička pak mířila vedle, podobně jako Suárezova tvrdá rána z dálky.

Ani po změně stran se obraz hry moc nezměnil a Chelsea se soustředila především na defenzivu. V 73. minutě musel předčasně do šaten kvůli zranění také kapitán anglického týmu Terry.

Kalas zůstal jen na lavičce

Atlético se v závěru snažilo stupňovat tlak, ale znovu postrádalo přesnost v koncovce. Čtvrt hodiny před koncem přímý kop Gabiho dobře vyrazil Schwarzer. Poté mířili mimo tři tyče střídající Turan i García.

Chelsea, na jejíž lavičce zůstal český obránce Tomáš Kalas, mohl v poslední minutě zařídit výhru Luiz, jenže ze zajímavého přímého kopu také překopl branku. Atlético tak jako jediný tým v této sezoně LM udrželo neporazitelnost.

Semifinále fotbalové Ligy mistrů - 1. zápas:
Atlético Madrid - Chelsea 0:0
Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Gabi, Miranda - Lampard, Mikel, Ba. Diváci: 52.560.
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís - Raúl García (86. Villa), Gabi, Mario Suárez (79. Sosa), Koke - Diego Costa, Diego (60. Arda Turan). Trenér: Simeone.
Chelsea: Čech (18. Schwarzer) - Azpilicueta, Cahill, Terry (73. Schürrle), Cole - Mikel, David Luiz, Lampard - Ramires, Torres, Willian (90.+4 Ba). Trenér: Mourinho.
Kdo postoupí do finále fotbalové Ligy mistrů?
Chelsea
62,8 %
Atlético Madrid
37,2 %
Celkem hlasovalo 22208 čtenářů.

Reklama

Související témata: