Hlavní obsah

Čech si v boji o finále Ligy mistrů vykloubil rameno. Sezóna pro něj skončila, tvrdí Mourinho

Madrid
Aktualizováno

Měl to být mimo jiné velký brankářský souboj, jenže duel gólmana Chelsea Petra Čecha s jeho nástupcem hostujícím v brance Atlétika Madrid Thibautem Courtoisem trval v úvodním semifinále Ligy mistrů jen šestnáct minut. Český brankář se totiž zranil a musel střídat. A podle kouče Blues Joseho Mourinha pro něj sezóna skončila.

Foto: Darren Staples, Reuters

Lékařka Chelsea doprovází zraněného Petra Čecha z hrací plochy v úvodním semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek
Fotogalerie

„Petr Čech už si v této sezóně nezahraje. Neptejte se mě na detaily, ale sezóna pro něj prostě skončila. Bude pro nás nesmírně těžké se bez našeho gólmana obejít. Sice už nebude hrát, ale doufám, že s námi bude alespoň něco slavit, " prohlásil na pozápasové tiskové konferenci Mourinho.

Podle listu Daily Mail má opora Chelsea vykloubené rameno. Čech se zranil při likvidaci Kokeho centru z rohového kopu domácího týmu. Při výskoku vytěsňoval míč nad bránu a během dopadu na zem se nešťastně střetl s hráčem Atlétika Raulem Garciou.

Jedentřicetiletý gólman se ihned držel za bolavé rameno a signalizoval směrem k lavičce svého týmu, že dál nemůže pokračovat. Po zhruba tříminutovém ošetření jej nahradil mezi tyčemi zkušený Mark Schwarzer, jenž se v 41 letech a 198 dnech stal nejstarším hráčem na hřišti v histroii vyřazovacích bojů Ligy mistrů.

Čech tak bude svému týmu chybět v odvetě proti Atlétiku i v případném finále Ligy mistrů. V Premier League nenastoupí ke třem zbývajícím zápasům, včetně ostře sledovaného duelu s vedoucím Liverpoolem.

Kdo postoupí do finále fotbalové Ligy mistrů?
Chelsea
62,8 %
Atlético Madrid
37,2 %
Celkem hlasovalo 22208 čtenářů.

Reklama

Související témata: