Hlavní obsah

Čech vyčkává s operací, aby mohl chytat finále Ligy mistrů, píší ve Španělsku

O zraněném ramenu gólmana Chelsea Petra Čecha z úterního duelu proti Atlétiku Madrid se už napsalo hodně, ale oficiální zprávy ohledně charakteru zranění, způsobu léčby a délky rekonvalescence zatím nejsou k dispozici. Zbývají tak jen spekulace. Španělský list Marca například uvedl, že český gólman operaci odloží v případě postupu do finále Ligy mistrů, které by tak mohl odchytat.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Zraněný brankář Chelsea Petr Čech si říká o střídání v úvodním semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek

„Petr Čech už si v této sezóně nezahraje. Neptejte se mě na detaily, ale sezóna pro něj prostě skončila. Bude pro nás nesmírně těžké se bez našeho gólmana obejít," řekl bezprostředně po utkání trenér Chelsea Jose Mourinho.

Španělský list však jeho tvrzení minimálně zčásti zpochybňuje. „Čech musí podstoupit operaci, ale Chelsea se ještě nerozhodla, kdy půjde pod nůž. Podle zdrojů blízkých Atlétiku to závisí na výsledku odvety semifinále Ligy mistrů. Pokud se Mourinhův tým dostane do finále, klub bude až do 24. května prosazovat nechirurgickou léčbu, operaci by pak podstoupil až následně," píše Marca s tím, že v opačném případě absolvuje gólman operaci bezprostředně po semifinálové odvetě.

Šance Courtoise rostou

Odhadované doba rekonvalescence po chirurgickém zákroku v rameni je zhruba tři měsíce, ale samozřejmě se může velmi lišit. Pokud ho Čech podstoupí až po finále Ligy mistrů, zmešká tak velmi pravděpodobně takřka celé přípravné období na novou sezónu.

To zase velmi nahrává návratu Thibauta Courtoise z hostování z Atlétika právě na Stamford Bridge, kde by měl rázem velkou šanci vytlačit Čecha z pozice jedničky.

„Čech nejspíš nebude fit do konce srpna, což dává Courtoisovi velkou šanci říct si o pozici jedničky. Courtois je blízko podpisu nového kontraktu s Chelsea do roku 2018 a Čechovo zranění by mohlo uspíšit jeho cestu do brány Chelsea," píše mimo jiné britský deník Telegraph.

Courtois se může v této sezóně blýsknout vedle bojů v Lize mistrů také v honbě za španělským titulem či s belgickou reprezentací na mistrovství světa v Brazílii.

Kdo postoupí do finále fotbalové Ligy mistrů?
Chelsea
62,8 %
Atlético Madrid
37,2 %
Celkem hlasovalo 22208 čtenářů.

Reklama

Související témata: