Hlavní obsah

Dej hodně gólů, uslyší před finále Baroš od Beníteze

PRAHA

Žádný český fotbalista se ještě neobjevil ve finále prestižní Ligy mistrů, ale ve středu se může toto bílé místo zaplnit. Před dvěma lety vyřadily žluté karty ze hry záložníka turínského Juventusu Pavla Nedvěda, loni sledoval porážku Monaka jen z lavičky Jaroslav Plašil. A nyní se blíží další český pokus.

Článek

Šanci na prolomení historické bariéry mají Milan Baroš s Vladimírem Šmicrem z Liverpoolu, který se ve středu v Istanbulu postaví do cesty slavnému AC Milán. Ofenzivní záložník Šmicer, který dnes slaví dvaatřicáté narozeniny, by byl šťastný i za pár minut pobytu na hřišti. Ofenzivní dravec Baroš má jiné ambice: touží po místu v základní jedenáctce.

Bude Milan Baroš v základní sestavě Liverpoolu ve finále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Před důležitými zápasy si hráče beru stranou a mluvím s nimi individuálně. A Milanovi tentokrát řeknu, ať dá Milánu hodně gólů," řekl na dnešní tiskové konferenci liverpoolský trenér Rafael Benítez.

Ovšem na Barošovo místo se hrne uzdravený Djibril Cissé. Bude hrát český kanonýr? Nebo extravagantní francouzský rebel s odbarvenou hlavou, který minulý víkend nastoupil v základní sestavě a proti Aston Ville se připomněl dvěma gólovými trefami.

Benítez situaci neosvětlil

Na koho z nich se usměje štěstí ve středu? Na tiskové konferenci kouč Benítez situaci neosvětlil. "Oba jsou výborní, od začátku bude hrát jeden, nebo druhý. Nebo třeba oba, proč by to nešlo?" prohlásil neurčitě Benítez.

Baroš se v Liverpoolu v posledních týdnech potýká se střeleckým půstem. Zatímco v národním týmu je na něj spolehnutí, v klubu strádá: v anglické Premier League se naposledy trefil 5. února proti Fulhamu, 9. března pak brankou zpečetil postup Liverpoolu z osmifinále Ligy mistrů v Leverkusenu.

Od té doby na přesný zásah čeká marně a britský tisk živě spekuluje o tom, že v létě Baroš Anfield Road opustí. Valencie, Fiorentina, Palermo, Lyon - tyto kluby mají po sezoně svést boj o nejlepšího kanonýra loňského evropského šampionátu. "A vy anglickým novinám opravdu věříte?" obrátil se dnes Benítez s úsměvem na žurnalisty.

Reklama