Hlavní obsah

Real může v odvetě Ligy mistrů zlomit německé prokletí. Bayern slibuje dominantní postup

Mnichov

To nejlepší z letošního ročníku Ligy mistrů se sejde už dnes večer v mnichovské Allianz aréně. Bayern hostí od 20:45 hodin (živě Prima Cool, on-line na Sport.cz) v odvetě semifinále Ligy mistrů Real Madrid a v domácím prostředí se pokusí smazat jednogólové manko z minulého týdne. Novopečený německý mistr věří, že napodobí středeční suverénní výkon a dojde si pro třetí postup do finále milionářské soutěže za sebou. Bílý balet žene vpřed myšlenka boje o trofej po dlouhých 12 letech.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Sergio Ramos z Realu při akrobatickém zákroku před Franckem Ribérym z Bayernu v prvním utkání na Santiago Bernabéu.

Článek

Obě mužstva večer nasadí jen ty nejlepší fotbalisty, které mají v současné době k dispozici. Bavorskému celku budou chybět pouze záložníci Thiago Alcántara a Xherdan Shaqiri, španělskému gigantovi pak dlouhodobě zranění Sami Khedira, Álvaro Arbeloa a Jesé Rodríguez.

Real si do Mnichova přivezl těsný náskok 1:0 a dá se očekávat, že i v Allianz areně neustoupí od své taktiky precizního bránění s rychlými brejky. Jakýkoliv vstřelený gól na hřišti soupeře se totiž počítá za dva. „Fyzicky jsme na tom velice dobře, ale je nám jasné, jak moc těžký úkol před námi stojí. Nesmíme být tak bázliví, jako v domácím utkání. Mohlo by se nám to vymstít," prohlásil trenér Realu Carlo Ancelotti.

Bílý balet má z německých stadiónů velkou noční můru - z předchozích 27 utkání jen dvakrát zvítězil a v 19 případech prohrál. Naposledy vyhořel na začátku dubna v odvetném čtvrtfinále v Dortmundu (0:2) a nebýt dalších zahozených šancí Borussie, mohlo to skončit debaklem. V Allianz areně Real dokonce z devíti duelů osmkrát prohrál a jednou remizoval.

„Ale já mám na Mnichov jen dobré vzpomínky a věřím, že to tak zůstane. Uvidíme dva týmy s různými styly, ale více než taktika budou rozhodovat hlavy hráčů," je přesvědčen Ancelotti.

Bayern už své příznivce navnadil sobotním ligovým vítězstvím na Brémami, které si odvezly pětigólový příděl. Záložník Arjen Robben už dokonce slíbil fanouškům dominantní postup. „Na hřišti budeme znovu dominovat, hrát svou hru. Jen vepředu musíme být efektivnější a střílet góly," nechal se slyšet nizozemský ofenzivní klenot.

Real bude bránit, soudí Guardiola

Trenér Bayernu Josep Guardiola očekává urputný boj o prostor před šestnáctkou Realu. „Budou chtít celých 90 minut bránit svůj těsný náskok. Proto musíme co nejrychleji vstřelit gól. Věřím, že nám pomohou skvělí fanoušci. Musíme útočit, nemáme jinou možnost," řekl španělský trenér, který by rád věnoval postup svému zesnulému kamarádovi Titovi Vilanovovi.

„Opustil mě velmi blízký člověk, z jehož odchodu budu navždy smutný. Věřím, že tuhle bolest přebije postup do finále," uvedl Guardiola. Úternímu zápasu bude na počest Vilanovy a dalšího zesnulého trenéra, Srba Vujadina Boškova, předcházet minuta ticha.

Pokud se Bayernu skutečně podaří postoupit do lisabonského finále, udrží naděje na obhajobu ušatého poháru, což by se bavorskému celku podařilo jako prvnímu klubu v novodobé historii Ligy mistrů. Zároveň by bavorský celek postoupil do třetího finále za sebou, což se zatím povedlo pouze Juventusu Turín v letech 1996 až 1998.

Zvládne Bayern Mnichov semifinálovou odvetu Ligy mistrů?
Ano, vyhraje a zajistí si postup do finále
33 %
Ne, Real Madrid si postup pohlídá
67 %
Celkem hlasovalo 8628 čtenářů.

Reklama